Ieducaciˇ 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

baix RTV 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

saga 

Documento sin título

Cites 

Cal bombardejar Barcelona cada 40 anys

-- Manuel Aza˝a

Empresa colaboradora 

Els alumnes de la cooperativa YCA de CFGM administratiu organitzen la 1a fira d'

Enviat per mcolomer el Dissabte, 20 de Gener de 2018 a les 17:11

Informacions

 

El passat 20 de desembre del 2017, els alumnes que formem la cooperativa YCA de 2n de cicle grau mitjà en administració, vam dur a terme la 1a fira d'intercanvi.

En la mateixa fira vam realitzar l'amic invisible d'andròmines destinat als alumnes d'ESO on van participar un total de 22 alumnes.

També es va vendre esmorzar, realitzat per als alumnes de CFGM de pastisseria, que vam tenir molt d'èxit. Gràcies companys, el pa de pessic estava boníssim!

La Fira va comptar amb diversos participants que van muntar la seva parada i van poder vendre el seu material de segona mà. Vam tenir llibres, accessoris, treballs manuals de nadal...

Volem fer menció especial a Carme Palahí i Lluís Batlle per tot el suport que ens van oferir. També volem agrair al cap d'estudis de cicles, Frederic Martí, per tota l'ajuda rebuda.

Ha sigut molt bona experiència per tots nosaltres dur a terme el nostre primer projecte.

Us esperem a tots en les següents activitats que durem a terme al llarg del curs.

 

 

446 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Exalumnes en acciˇ

Enviat per mcolomer el Diumenge, 14 de Gener de 2018 a les 15:24

Informacions

 

L'Andrea Rey, exalumne de Turisme de l'Institut Baix Empordà, ha vingut a compartir amb nosaltres la seva experiència professional i universitària.

Orgulloses de veure com és desenvolupa en el món del Turisme. Felicitats Andrea ens ha encantat la teva xerrada!!!

 
Felicitats Andrea!!! Ens ha encantat la teva xerrada!!!

 

47 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

MUSEU DEL SURO

Enviat per mcolomer el Divendres, 22 de Desembre de 2017 a les 14:41

Informacions

 

Alumnes que ja fan de guia, l'alumne Maciej Chrzanowski, ens ha fet de guia durant la vista dels alumens de Turisme al MUSEU DEL SURO, acompanyant la Laura, la guia del museu.
 

 

89 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

TURISME de l'INS Baix EmpordÓ a EMPORIAE

Enviat per mcolomer el Divendres, 22 de Desembre de 2017 a les 14:41

Informacions

 

Visita de TURISME de l'INS Baix Empordà a EMPORIAE de la mà de Caius Aemilius, gràcies Jaume per transportar-nos a Emporiae amb tanta passió i conexements. Una lliçò de guiatge teatralitzat.
 

 

89 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

HOSTAL SPA EMPURIES

Enviat per mcolomer el Divendres, 22 de Desembre de 2017 a les 14:40

Informacions

 

Un luxe la nostra vista a l'HOSTAL SPA EMPURIES, en si mateix, però el major luxe ha estat tenir com amfitrions els propietaris la Cinta i en Guillermo pura vocaió de tursime isostenibilitat, ens han sabut transmetre la seva manera de treballar des del convenciment de fer les coses ben fetes. Moltes gràcies Hostal Empuries.
 

 

89 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

PRODUCTES DE PROXIMITAT

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 19:02

Informacions

 

El passat 12 de desembre, els alumnes de cicle de grau mig en cuina i serveis de restauració i també els de superior de direcció de cuina, vam tenir el plaer de rebre la visita de Jaume Bertran.

Jaume Bertran, viticultor i agricultor, és propietari de la bodega Tayaimgut a la població de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès).

En Jaume ens va venir a parlar sobre els productes de proximitat. La venda de proximitat és un distintiu creat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat que acredita i identifica els productes procedents de les explotacions catalanes.

Aquesta acreditació va ser aprovada pel govern l’any 2013 amb la intenció de potenciar la venda, ajudar a maximitzar els esforços de foment i la promoció de productes de temporada, millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge.

Alguns dels consells que vam rebre, sobre l’adquisició dels productes pel nostre restaurant, són: optar pels productes de temporada (saludables, frescos, de bon cuinar i amb més sabor), ser capaços, com a professionals del sector, de determinar la qualitat d’un producte i garantir que el nostre personal estigui ben format per explicar al detall tot allò que serveix.

La sessió va finalitzar amb una copa de vi blanc, moment que Jaume Bertran va aprofitar per donar-nos algunes pinzellades sobre el color, el gust i la informació que trobem en els seus vins de proximitat.

Agraïm molt la seva visita i volem dir que hem quedat molt satisfets dels aprenentatges adquirits aquest dia.

 

110 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

GIN XORIGUER

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 14:34

Informacions

 

L’equip de sala, cuina i pastisseria del Restaurant Cap Roig de l’institut vol agrair l’obsequi que ens ha lliurat l’empresa menorquina de licors Gin Xoriguer.

La història del gin a l’illa de Menorca s’explica per les necessitats de milers de mariners i soldats anglesos, que per diversos motius freqüentaven les tavernes durant el segle XVIII. Això va fer que els artesans maonesos importessin baies de gingebre i comencessin a produir gin a l’illa, un aiguardent que de seguida es va posar de moda. Més tard, el gin es consolida com a beguda popular i forma part d’aquells esdeveniments més importants a nivell familiar i públic.

Ja entrat el segle XX, neix la marca Xoriguer, de les més pures arrels familiars i artesanes. De fet, Xoriguer és el nom del vell molí de vent en el qual la família fundadora de la marca, la família Pons, convertia el blat en farina blanca. Miquel Pons Justo, hereu i fundador de l’empresa de licor tria el nom i l’emblema del molí amb l’objectiu de prendre’n les seves millors virtuts: tradició, qualitat i esforç.

D’aquesta manera, Gin Xoriguer passa a ser una curiositat de caràcter local a un producte que s’obre al mercat per la seva qualitat i el seu atractiu. Pels seus orígens, tradició i característiques mediterrànies Gin Xoriguer ha merescut el reconeixement de la denominació d’especialitat tradicional garantida o denominació específica d’elaboració E.T.G. Maó.

Xoriguer segueix sent, avui en dia, una empresa familiar amb una gran projecció de futur, fidel als seus orígens i a una continuada labor artesanal, amb el desig de complaure amb el seu elaborat Gin Xoriguer a tots els seus clients i amics.

En mostra d’agraïment a aquest meravellós obsequi, l’escola d’hostaleria de l’INS Baix Empordà ha decidit innovar i crear un producte sota el nom de “Còctels s’horabaixa i capvespre” amb la fi de captivar els nostres clients i homenatjar també el gin menorquí.

 

 

108 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

XERRADA CAF╚ CORNELL└

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 14:16

Informacions

 

  

Fa pocs dies, els alumnes de cuina i sala de l’INS Baix Empordà, vam tenir l’honor de rebre la visita de la barista Trainer de Cafès Cornellà, Imma Vila. L’empresa gironina proveïdora de cafès va néixer l’any 1920 fruit de l’aventura industrial dels germans Cornellà que posaren en marxa la primera planta de torrefacció a Girona. Avui, gairebé un segle més tard, aquesta empresa segueix subministrant productes, ingredients i sistemes per tal d’aconseguir la millor satisfacció del sector de l’hostaleria, aspirant a ser el proveïdor predilecte de cafè, a través de la qualitat i la rendibilitat dels seus productes.

L’Imma ens va venir a explicar les tècniques d’un bon barista. La paraula barista té els seus orígens en la llengua italiana i defineix un dels professionals més importants en el sector de l’hostaleria, que mitjançant unes tècniques, desprèn passió i és capaç de transformar l’aroma del cafè en beguda.

 Cafès Cornellà té un sistema integral de qualitat, anomenat S.I.Q., que garanteix que el gra que serveixen sigui un cafè, net, fresc i en perfectes condicions, perquè traslladi tota l’aroma en una tassa de cafè. Un sistema de millora contínua que comença per una qualitat constant, una formació barista progressiva, un manteniment preventiu de la maquinària i culmina quan el client és conscient que amb aquest sistema millora la seva rendibilitat.
 
Un dels aspectes que ens va quedar més clar és que el barista ha de conèixer el seu cafè i ha de saber com treballar-lo. És important saber que un percentatge elevat de la qualitat del cafè que s’ofereix depèn de la persona que el fa i també cal tenir en compte que el millor cafè és aquell que es mol i es fa al moment.
 

Estem molt contents d’aquesta visita, entre moltes d’altres coses hem après que el cafè s’oxida, que la llum del sol l’afecta i que el clima i la temperatura són factors que fan variar el gust i la qualitat del producte.

Per acabar amb l’explicació, l’Imma ens va fer entrar en pràctica endinsant-nos en “l’art-latte”, una famosa tècnica de presentació de cafès que, a més de ser vistosa, aporta un toc cremós i deliciós a aquesta beguda. La pràctica, la paciència, la dedicació i l’esforç són els ingredients més importants per tal de dominar-la.

 

105 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

EXCURSIË AL SERVEI DE MICROSCĎPIA DE LA UDG.

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 07:16

Informacions

 

Els alumnes de biologia de 2n de batxillerat van visitar dijous passat el servei de microscòpia electrònica al Parc científic tecnològic de la UdG. Els van explicar el funcionament dels diferents tipus d'aquests microscopis. També van poder fer algunes observacions molt interessants.

Una visita molt profitosa i una bona oportunitat de veure la ciència de més aprop.

 

 

110 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

PREPARANT ELS PLATS DEL NADAL!

Enviat per mcolomer el Divendres, 15 de Desembre de 2017 a les 09:53

Informacions

 

Preparant els plats del Nadal! Els alumnes de direcció de cuina han estat elaborant foie en una activitat oferta per l’empresa Coll Verd a l’Aula Gastronòmica.

La xerrada, adreçada a professionals de la restauració, ha donat les pautes necessàries per detectar la qualitat del producte i també el procés d’obtenció. Ha estat una experiència molt atractiva per a tots nosaltres, ben segur que posarem en pràctica les receptes apreses.

 

 

119 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

    123456789101112131415161727   >

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Validaciˇ Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un
 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre