Ieduca 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

saga 

Documento sin título

Cites 

Tots els ordinadors esperen a la mateixa velocitat.

-- Llei de Crayne

Validaciˇ 







Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

Excursiˇ Esquiada 3r-ESO Vallter-2000

Enviat per mcolomer el Dilluns, 19 de Febrer de 2018 a les 18:57

Informacions

 

L'excursió prevista pel dimarts 20 de febrer a Vallter 200 ha estat anul·lada pel mal temps.

 

20 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

XERRADA DE LA UAB A L'INS BAIX EMPORD└

Enviat per mcolomer el Diumenge, 18 de Febrer de 2018 a les 16:48

Informacions

 

 
El passat dijous 15 de febrer, la professora Àngels Campà, de la UAB, va venir a l'Ins Baix Empordà a explicar als alumnes de 2n de batxillert els graus que s'imparteixen a la UAB, i també els va fer un tastet del que representa la vida universitària.
 

 

29 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

La visita dĺuna bÓrman professional a la nostra escola!

Enviat per mcolomer el Diumenge, 18 de Febrer de 2018 a les 15:40

Informacions

 

Fa uns pocs dies, els alumnes 1r del cicle formatiu de grau mig de serveis de restauració i de cuina i gastronomia vam poder gaudir d’una classe didàctica realitzada per Silvia Andrenacci, bàrman professional i Brand Ambassador d’OTC Group Catalunya. La Silvia ens donar els millors consells per tal d’elaborar un cafè perfecte i ens va fer una gran demostració de cocteleria. De fet, recentment, la Silvia ha dirigit una Masterclass sota el nom “L’Aperitif es Spritz” en la qual ha desvelat alguns dels misteris de l’aperitiu italià mostrant-ne també totes les seves noves alternatives. La classe de la Silvia ens va ser molt útil, pràctica i interessant. Voldríem aprofitar per donar-li les gràcies per la seva dedicació i esperem que torni aviat!
 documents/web/mcp/201718noticies/Barman/barman2.jpg

 

17 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

2n PREMI EN EL CONCURS DE COCTELERIA

Enviat per mcolomer el Dijous, 08 de Febrer de 2018 a les 11:04

Informacions

 

Un alumne del Grau Mitjà de Serveis de Restauració, Cuina i Gastronomia de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell va ser premiat amb el segon lloc en un prestigiós concurs de cocteleria organitzat per la firma francesa de xarops Monin.

L'Álvaro Jabalera va competir amb vuit escoles d'hosteleria catalanes. Dels nou participants, l'escollit representaria a Catalunya en el campionat estatal.

L'Álvaro va d'elaborar juntament amb el seu professor un còctel sense alcohol i un altre amb alcohol. A la primera fase va presentar una mescla de xarop de plàtan i purè de kiwi Monin, tot això complementat amb escuma de suc de taronja. Més endavant va fer un elaborat a base de bitter dolç Monin, Ginebra Tanqueray i vermut vermell Miró. El còctel estava maridat amb una tapa i l'Empordà va ser la inspiració per crear-la juntament amb els companys de pastisseria.

Més informació a la notícia publicada a TV COSTABRAVA.

 

74 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Xerrada exalumna de turisme

Enviat per mcolomer el Dimecres, 07 de Febrer de 2018 a les 18:49

Informacions

 

LA CRISTINA FERNANDEZ de Tamariu, Graduada en Direcció Hotelera i amb experiència de més de 13 anys en Hotels ens ha fet una xerrada avui sobre Revenue Manegement per hotels i restaurants. Un luxe poder comptar amb les explicacions d'una professional que avui dia té la seva pròpia empresa d'assessorament @roomprofit.

Els alumnes de 1r i 2n de Turisme i els de Direcció de Cuina han gaudit d'una classe magistral moltes gràcies Cristina

 

 

61 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Visita a la Oficina de Turisme de Palafrugell

Enviat per mcolomer el Dilluns, 05 de Febrer de 2018 a les 18:38

Informacions

 

Jornada d’excursions per Palafrugell amb els alumnes de 1r d’HTD0: Oficina de Turisme de Palafrugell
Els alumnes de 1r del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina del nostre institut van visitar l’Oficina de Turisme de Palafrugell on ens van rebre tres de les seves simpàtiques informadores: la Clàudia, la Sofi i la Ferni (ex-alumnes de l’institut). Hi anàvem amb la intenció de visitar el Centre d’Interpretació de la Gastronomia de Catalunya, ubicat en una sala adjunta a l’oficina de turisme i obert dins del mateix rang horari. Les informadores ens van explicar en què consistia aquest espai de caire gastronòmic, quins eren els seus objectius i en quins projectes s’estan engrescant a dia d’avui. Es tracta d’un espai de difusió sobre la història i cultura de la gastronomia catalana, des dels seus orígens fins als últims temps, que a través de panells tàctils, material interactiu i audiovisual vol donar-nos unes pinzellades sobre la seva evolució. Les aportacions que ens van donar les treballadores de l’oficina de turisme ens van semblar molt interessants, d’aquestes destacaríem la informació sobre les campanyes gastronòmiques palafrugellenques de “Es Niu” i “La Garoinada”.
 

 

55 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Visita a la Biblioteca de Palafrugell

Enviat per mcolomer el Dilluns, 05 de Febrer de 2018 a les 18:34

Informacions

 

Jornada d’excursions per Palafrugell amb els alumnes de 1r d’HTD0: La Biblioteca de Palafrugell

Vam visitar la Biblioteca de Palafrugell que ocupa l’edifici on antigament teníem la cooperativa de consum de l’Econòmica Palafrugellenca, obra noucentista del constructor Rafael Masó. Ens van rebre els seus coordinadors: en Joan Soler i en David Figarola. Vam començar amb una visita guiada per la biblioteca, visitant els diferents espais en els quals podíem trobar informació sobre cuiners, receptes, història de la gastronomia, nutrició, gestió empresarial, etc. Seguidament, en David Figarola ens va acompanyar fins la Sala Polivalent, que també és un espai expositiu artístic, allà en David ens va fer una presentació en la qual va incloure una selecció de llibres i recursos del món de la gastronomia i la seva història que ens va semblar molt útil. En acabar aquesta presentació, alguns dels nostres alumnes de 1r del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina van aprofitar per demanar en préstec alguns d’aquells llibres que els havien semblat més interessants.

Molt contents d’haver gaudit d’una jornada de molt profit per a alumnes i professors esperem repetir aquest tipus d’excursions molt aviat i agraïm efusivament a totes les entitats que ens han rebut amb els braços oberts.

 

 

53 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Visita al Museu del Suro

Enviat per mcolomer el Dilluns, 05 de Febrer de 2018 a les 18:29

Informacions

 

Jornada d’excursions per Palafrugell amb els alumnes de 1r d’HTD0: El Museu del Suro

El passat 1 de febrer, els alumnes de 1r del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina del nostre institut van gaudir d’un meravellós dia d’excursió de caràcter formatiu, tot visitant alguns punts de referència de la nostra localitat.

L’excursió va començar amb una visita al conegut Museu del Suro. Allà ens va rebre la Laura Requesens, responsable dels serveis educatius, que ens va explicar de manera general el que podíem trobar en el museu. Tot seguit, ja d’una manera més especifica i centrada en els nostres estudiants, ens va introduir en els aspectes de la vida i de l’alimentació dels tapers i palafrugellencs durant les diferents èpoques d’activitat de la fàbrica. Per acabar, ens vam dirigir a la sala d’actes on vam visionar el documental històric, material que ens va resultar molt interessant i formatiu.

 

 

51 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Visita al Mas Oller

Enviat per mcolomer el Dilluns, 05 de Febrer de 2018 a les 18:21

Informacions

 

En el Petit Empordà, molt a prop del nostre institut, trobem el Mas Oller, una finca històrica situada a Torrent. Cap a l’any 2000, Carlos Esteva –propietari del prestigiós celler Can Ràfols dels Caus— va salvar de l’oblit aquesta finca familiar i la va convertir en celler, complementant el seu producte amb una atractiva oferta d’enoexperiències. Els alumnes de segon curs del cicle de serveis en restauració han tingut l’oportunitat de conèixer la finca, observar com es duu a terme la poda i aprendre com s’ha de cuidar la vinya per tal d’obtenir-ne un bon rendiment.
 
Per finalitzar la visita ens van oferir una degustació de vins, alguns dels més significatius d’aquest celler, que compten amb la garantia de D.O. Empordà. Es tracta de vins que s’elaboren respectant la singularitat del lloc de criança i controlant el procés de producció i elaboració per tal d’oferir un producte de qualitat. Moltes gràcies a tots els que ens vàreu dedicar el vostre temps, per ensenyar-nos a apreciar aquest producte i el seu entorn, per les vostres lliçons i per la vostra acollida, ens vam sentir com a casa.

 

50 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Acte commemoratiu de la diada del Cos de la Policia Local

Enviat per mcolomer el Dilluns, 05 de Febrer de 2018 a les 18:13

Informacions

 

Participació dels alumnes de cicle de l’INS Baix Empordà en la realització del càtering de l’acte commemoratiu de la Diada del Cos de Policia Local de Palafrugell
Els nostres alumnes, del cicle de grau mig de sala i serveis de restauració i cuina, van tenir l’honor de participar tot oferint un meravellós servei de càtering en l’acte oficial de commemoració del Cos de Policia Local que va tenir lloc el passat divendres 26 de gener.
L’acte oficial de commemoració, es va emmarcar dins dels actes de la celebració del patró del cos, Sant Sebastià de la Guarda i consisteix en una cita anual per tal de reconèixer i posar en valor la tasca de la seguretat local. En aquesta ocasió es van realitzar diversos reconeixements i es van lliurar diplomes a diferents agents com també es va fer un breu resum de les dades estadístiques obtingudes pel cos l’any 2017. D’entre els assistents a l’acte caldria destacar la presència per part de l’ajuntament de l’alcalde, Josep Piferrer i el regidor de Seguretat Ciutadana i Civisme, Xavier Jonama.
 
Com a novetat d’aquest any i amb l’objectiu d’obrir-se a la ciutadania per tal de mostrar un cos proper als palafrugellencs, la Diada va comptar amb una jornada de portes obertes a la comissaria. Fet que ha permès conèixer de primera mà alguns dels aspectes que formen part de la rutina diària del cos al mateix temps que podien conèixer i visitar les seves instal·lacions.

48 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

    123456789101112131415161727   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre