Ieduca 

Documento sin título

Segueix-nos a: 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

Cites 

Per la primavera, res no és com era.

-- Popular

Validació Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

Tema: Informacions

Els elements nous publicats en aquest tema són els següents

    12345678910111213141516172737   >

L'últim estiu (el musical)

Enviat per IES el Divendres, 18 de Maig de 2018 a les 16:25

Informacions

 

Ens plau convidar-vos a l'estrena del musical L'últim estiu (basat en els musicals "Walking on the sunshine" i "Mamma mia"), elaborat per alumnat i professorat de l'INS Baix Empordà.

Aquesta estrena serà el dijous, 31 de maig, a les 19:00 al Teatre Municipal de Palafrugell.

Per tal que pugueu tenir entrada, us agrairíem que passeu a recollir-la al despatx de la coordinadora pedagògica Mireia Pacreu.

Cliqueu a l'enllaç per poder veure'n un tastet: L'últim estiu (el musical).

Esperem poder comptar amb la vostra assistència.

 

23 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Sortida a Sant Antoni de Calonge

Enviat per IES el Divendres, 18 de Maig de 2018 a les 15:47

Informacions

 

El dia 4 de maig Escoles Verdes i Reciclajoc, els cursos de primer i segon d'ESO, van fer una sortida a Sant Antoni de Calonge juntament amb d'altres instituts de la província de Girona.

Més de 200 joves van fer neteja de les platges i del camí de ronda de Sant Antoni de Calonge amb la col·laboració de l'ajuntament de la mateixa població i de bussos que van treure deixalles del fons marí.

Un cop recollit es va fer el reciclatge dels materials trobats.

Va ser un èxit!!!, molts mitjans van fer ressò de la sortida.

 

 

17 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L’èxit d’Álvaro Jabalera en el 26è Concurs de Cocteleria “Ciutat de Lleida”

Enviat per IES el Dilluns, 07 de Maig de 2018 a les 11:54

Informacions

 

El passat dijous 3 de maig, el nostre jove alumne begurenc Álvaro Jabalera va obtenir una merescuda plata en el concurs de cocteleria que se celebra anualment a la ciutat de Lleida i és organitzat per la seva escola d’hoteleria i turisme.

Durant el concurs, el jove aspirant va fer una primera prova que consistia en l’elaboració d’un còctel clàssic a l’atzar i una segona en la qual es presentava una creació inèdita fent ús d’algun dels productes de la marca patrocinadora Vichy Catalan.

En aquesta segona ocasió, l’Álvaro va presentar el còctel “Vichy Garbí”. Una beguda cítrica, brava i refrescant, elaborada amb xarop de rom Monin, suc de síndria natural, suc de llima natural, amb un toc de Vichy Catalan Lemon i finalment coronada amb una maduixa natural que aporta textura i més color al refrigeri.

La presentació del còctel “Vichy Garbí” anava acompanyada amb un espectacular vídeo que ha comptat amb el suport dels nostres alumnes de cicles d’hoteleria i turisme. Un vídeo atrevit, divertit i molt original gravat a la paisatgística platja de Calella de Palafrugell.

Per acabar, l’Álvaro, en recollir el premi, va voler dedicar unes paraules d’agraïment al nostre professor de cicles Alfons Rius, que durant aquest curs s’ha bolcat completament en l’ensenyament dels seus coneixements sobre el món de la cocteleria als alumnes de serveis de restauració.

 

 

87 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Physicat 2018: equip guanyador “Fesolets”

Enviat per IES el Diumenge, 06 de Maig de 2018 a les 03:43

Informacions

 

El grup de treball "Problemes en context de física", format per professorat del seminari de Física en Context de les comarques gironines, van organitzar la primera edició d'un concurs de resolució de problemes de física en equip, amb la voluntat d'afavorir el treball cooperatiu i competencial entre l'alumnat de secundària de la matèria optativa de Física i Química adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO, que han anomenat Physicat.

La primera edició de Physicat ha tingut lloc des del 9 al 17 d'abril de 2018 i la participació es va fer de manera telemàtica des dels mateixos centres educatius.

Un grup de 6 alumnes de 4t d’ESO (Pau Bofill, Alex Garcia, Andrea Garcia, Joan Pagès, Alicia Saldarriaga i John Rosales), que cursen l'optativa de Física i Química van formar el grup els "Fasolets" i es van inscriure en el concurs.

El dilluns 16 d'abril, entre les 11:15 i les 12:00, en el laboratori B de Naturals, van realitzar els exercicis.

El resultat és que s'han classificat els primers d'entre els 85 instituts que han participat (+INFO).

Enhorabona als guanyadors!!! Ho heu fet molt bé.

 

 

77 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

33a edició del Premi Mestre Sagrera

Enviat per IES el Diumenge, 06 de Maig de 2018 a les 03:30

Informacions

 

La Sílvia Molinas, alumna de 2n de batxillerat del nostre institut, ha guanyat la 33a edició del Premi Mestre Sagrera amb el seu treball de recerca "L'imperi romà a Llafranc". Ha estat un treball realitzat en col·laboració amb la Universitat de Girona.

 

 

77 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L’aiguardent “Pisco del Demonio de los Andes” arriba al Restaurant Cap Roig de l’escola per celebrar “Flors i Violes”

Enviat per IES el Diumenge, 06 de Maig de 2018 a les 03:23

Informacions

 

El passat divendres 20 d’abril, el Sr. Emili Márquez, delegat comercial d’Iberlicor a Catalunya, València i Balears, ens va donar a conèixer als alumnes de 1r de serveis de restauració i cuina la beguda peruana coneguda amb el nom de “pisco”. Ens va venir a presentar l’assortiment “Premium” de la casa “Demonio de los Andes”: “Acholado”, “Albillo” i “Quebranta”, tots ells elaborats amb diferents varietat de raïm.

El “pisco” és una beguda alcohòlica de raïm destil·lat típica de la gastronomia peruana i xilena, amb diferències pel que fa a l’elaboració. Perú i Xile se’n disputen l’origen reclamant tots dos països la D.O. d’aquest conegut aiguardent.

El Restaurant – Escola Cap Roig ha aprofitat la festivitat de “Flors i Violes” a Palafrugell per oferir un còctel de benvinguda amb els productes amb els quals el Sr. Márquez ens va obsequiar.

Per aquesta raó, aquesta setmana, el còctel de benvinguda fa servir el “Pisco del Demonio de los Andes” com a producte principal, acompanyat de xarop de flor de saüc, xarop de violeta, suc d’aranyons amb poma i un toc decoratiu floral amb pensament.

 

 

50 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Visita del “Brand Ambassador” de Tequila Patrón a Espanya

Enviat per IES el Diumenge, 06 de Maig de 2018 a les 03:16

Informacions

 

El passat dilluns 16 d’abril, els alumnes de 1r curs de serveis de restauració i cuina i 2n de serveis de restauració del nostre institut vam rebre la visita de Rubén Ubric, ambaixador de la marca de tequila Patrón a Espanya.

En Rubén ens va fer una molt bona introducció sobre el món del tequila i ens va explicar, de manera breu, la història de la seva marca. La companyia Patrón ha estat pionera en l’elaboració de tequila i té la seva seu principal a la regió de Jalisco a Mèxic. Caldria destacar que el clima i el sòl del territori són factors realment condicionants en la confecció d’aquest conegut producte.

Durant aquesta visita vam gaudir d’un tast confeccionat per tres dels tequiles de la casa Patrón: “Patrón Silver”, “Patrón Reposado” i “Patrón Añejo”. Cadascun d’ells amb els seus propis trets característics i diferenciadors: el color, l’aroma, la graduació alcohòlica i l’envelliment en bota de roure,... Cal explicar que la casa Patrón elabora els seus productes amb un 100% d’agave en la seva composició i la seva confecció és a partir de processos lents i bondadosos, per tant acaba obtenint un producte de molta qualitat.

Per acabar, l’Álvaro Jabalera, alumne de 1r de serveis de restauració i cuina ens va preparar un “Margarita”. El “còctel Margarita” porta tequila, triple sec i suc de llimona. Es tracta d’un còctel amb moltes històries, la més coneguda és la que amaga el nom real d’una famosa actriu de Hollywood, la Rita Hayworth.


 

 

40 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Els joves prodigis del còctel de l’Institut Baix Empordà a l’Hospitalet de Llobregat

Enviat per IES el Dilluns, 30 de Abril de 2018 a les 12:19

Informacions

 

El passat diumenge 22 d’abril es va celebrar el 34è Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de l’Hospitalet a l’Hotel Porta Fira. Aquest concurs de cocteleria és organitzat per l’Ajuntament d’Hospitalet de Llobregat a través del Centre de Formació d’Hostaleria Municipal i compta amb la col·laboració del Club del Bàrman de Catalunya. S’ha convertit en una tradició anual i forma part de les festes de primavera de la localitat.

El nostre institut s’hi ha veure representat pels nostres alumnes: Ainhoa Sánchez i Mourad Krichi, alumnes de cicle formatiu de grau mig de sala i serveis de restauració.

L’Ainhoa va elaborar el còctel “Flors i Violes”, en honor a Palafrugell, un còctel que porta: tequila de la casa Patrón, vermut francès Noilly Prat Ambré, xarop de llimona Monin, suc de taronja natural i es perfuma amb un amarg d’angostura.

Per altra banda, en Mourad va presentar-nos el “Còctel Catalonia”, en honor a les seves quatre províncies. Aquest còctel s’elabora amb: vermut negre de Reus, brandi Torres 15, ratafia reserva de la Pobla de Segur i suc de poma de Girona; quatre ingredients per a quatre províncies.

Els nostres estudiants van treballar molt en l’elaboració dels seus còctels i van gaudir molt de la jornada, obtenint uns molt bons resultats en la classificació del concurs.

Aquest any, el concurs de cocteleria ha coincidit amb la revetlla de Sant Jordi i per tant les referències a la festivitat catalana hi ha estat presents. Aquest concurs ha estat una molt bona ocasió per veure propostes atrevides amb una gran varietat i una nombrosa representació de diferents escoles del territori: Tona, Terrassa, Girona, Palafrugell, Barcelona, entre d’altres.

 

 

51 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Jornada de portes obertes dels cicles de l’INS Baix Empordà al Teatre Municipal

Enviat per IES el Dilluns, 30 de Abril de 2018 a les 12:11

Informacions

 

El passat dimecres 11 d’abril es va realitzar una presentació dels cicles d’hoteleria, turisme, mecànica, electricitat i administració al Teatre Municipal de Palafrugell.

L’acte es va amenitzar amb una representació de professionals del sector hostaler de la Costa Brava, professors/es de cicles, intervencions d’alumnes de cuina i pastisseria,... Per acabar, un alumne del cicle de grau mig de serveis de restauració del nostre centre va fer una demostració de cocteleria.

L’alcalde de Palafrugell acompanyat d’alguns membres de l’ajuntament, representants del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de la província de Girona i membres de la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava – Centre van ser-hi presents.

L’acte va mostrar la importància del sector turístic i hostaler a la zona, un sector que cada vegada més aposta per oferir un servei de qualitat amb professionals cada vegada més ben formats.


 

 

64 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

La prestigiosa marca francesa de vermut Noilly Prat amb l'INS Baix Empordà

Enviat per IES el Dilluns, 23 de Abril de 2018 a les 16:06

Informacions

 

Des d’aquí, els alumnes i professors de cicle formatiu de grau mig de 1r i 2n de sala i serveis de restauració de l’institut voldríem mostrar el nostre més sincer agraïment a la marca de vermut Noilly Prat per la seva col·laboració amb l'ampolla enviada des de França del vermut Exclussiu Noilly Prat Ambré per portar al XXXIV Concurs de cocteleria per a joves professionals: Trofeu de l’Hospitalet, concurs en el qual hi participa la nostre alumna Ainhoa Sánchez Pruneda. I volem aprofitar per introduir-vos en la seva història com a empresa.

El vermut Noilly Prat ens transporta fins la vila marinera de Marseillan, dins la regió francesa d’Occitània, per gaudir d’un producte tradicional, original i únic al món, elaborat amb els seus vins “blancs dels blancs”, amb herbes dels seus cinc continents; l’aperitiu dels experts i el secret dels millors cuiners del món. i aconseguit l’exportació del seu deliciós vermut blanc sec als mercats més prestigiosos de tot el món. Les herbes aromàtiques i les espècies utilitzades en la creació del Noilly Prat blanc són un enigma que es guarda en rigorosíssim secret.

 

 

75 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

    12345678910111213141516172737   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972-300-323 - Contacteu amb el centre