Ieduca 

Documento sin título

Segueix-nos a: 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

Cites 

L' error de la nostra Ŕpoca consisteix en quŔ els seus homes no volen ser ˙tils sinˇ importants

-- Churchill

Validaciˇ Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

GIN XORIGUER

Enviat per mcolomer el 18/Desembre/2017 - 14:34

Informacions

 

L’equip de sala, cuina i pastisseria del Restaurant Cap Roig de l’institut vol agrair l’obsequi que ens ha lliurat l’empresa menorquina de licors Gin Xoriguer.

La història del gin a l’illa de Menorca s’explica per les necessitats de milers de mariners i soldats anglesos, que per diversos motius freqüentaven les tavernes durant el segle XVIII. Això va fer que els artesans maonesos importessin baies de gingebre i comencessin a produir gin a l’illa, un aiguardent que de seguida es va posar de moda. Més tard, el gin es consolida com a beguda popular i forma part d’aquells esdeveniments més importants a nivell familiar i públic.

Ja entrat el segle XX, neix la marca Xoriguer, de les més pures arrels familiars i artesanes. De fet, Xoriguer és el nom del vell molí de vent en el qual la família fundadora de la marca, la família Pons, convertia el blat en farina blanca. Miquel Pons Justo, hereu i fundador de l’empresa de licor tria el nom i l’emblema del molí amb l’objectiu de prendre’n les seves millors virtuts: tradició, qualitat i esforç.

D’aquesta manera, Gin Xoriguer passa a ser una curiositat de caràcter local a un producte que s’obre al mercat per la seva qualitat i el seu atractiu. Pels seus orígens, tradició i característiques mediterrànies Gin Xoriguer ha merescut el reconeixement de la denominació d’especialitat tradicional garantida o denominació específica d’elaboració E.T.G. Maó.

Xoriguer segueix sent, avui en dia, una empresa familiar amb una gran projecció de futur, fidel als seus orígens i a una continuada labor artesanal, amb el desig de complaure amb el seu elaborat Gin Xoriguer a tots els seus clients i amics.

En mostra d’agraïment a aquest meravellós obsequi, l’escola d’hostaleria de l’INS Baix Empordà ha decidit innovar i crear un producte sota el nom de “Còctels s’horabaixa i capvespre” amb la fi de captivar els nostres clients i homenatjar també el gin menorquí.

 

 

324 carÓcters 266 lectures PÓgina per imprimir Crea un document PDF
GIN XORIGUER | Entra/Crea un compte | 0 Comentaris
Els comentaris sˇn propietat de qui els ha escrit. No ens fem responsables del seu contingut.
 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972-300-323 - Contacteu amb el centre