Ieducació 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

baix RTV 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

saga 

Documento sin título

Cites 

Creure, sense ironia, en el propi talent pot fer molt de mal. Però això té una relativa gravetat. És més greu, encara, el mal que pot fer als altres.

-- Pla

Empresa colaboradora 

Visita a l’Horta de la Viola amb 1r i 2n d’ESO

Enviat per mcolomer el Dilluns, 13 de Novembre de 2017 a les 18:25

Informacions

 

El passat dijous, dia 9 de Novembre, vàrem tornar a visitar l’Horta de la Viola, aquesta vegada amb els alumnes d’Escoles verdes i Reciclajoc de 1r i 2n d’ESO.
 
La visita passada per la tramuntana i la fred del matí, va ser profitosa i ens va acostar una mica més al món de l’agroecologia i la bioconstrucció. Tot plegat, acompanyat d’activitats de sensibilització ambiental i en un entorn agrícola molt proper a l’institut.
 
Agraïm al Raimon i a la Maren, convidar-nos a conèixer l’espai i el seu projecte.

 

84 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L’INS Baix Empordà col·labora amb treballs de recerca amb la Universitat

Enviat per mcolomer el Dilluns, 13 de Novembre de 2017 a les 18:17

Informacions

 

L’Institut Baix Empordà de Palafrugell (INS) ha establert una col·laboració amb grups de recerca i departaments de la Universitat de Girona (UdG) i Escola Universitària per la salut i l’esport (EUSES) per cotutoritzar alumnes de treballs de recerca de batxillerat. Aquests alumnes portaran a terme el treball de recerca integrat dins les línies de recerca dels grups d’investigació de la Universitat.

El passat dia 19 d’octubre es va celebrar un acte a l’INS Baix Empordà en que els professors de la Universitat van proposar als alumnes de 1r de Batxillerat temes de treballs de recerca.

En aquest segon any de cooperació, els alumnes escolliran treballs d’investigació relacionats amb el departament de Pedagogia, el grup de recerca de Metalls i Medi Ambient de la Universitat, el departament d’història així com altres institucions com la Fundació Josep Pallach. El treball de cada alumne està coordinat per un tutor de l’Institut i un del departament corresponent. Entre els treballs cal destacar temes com:

  • Què pensen els joves sobre la discapacitat intel·lectual?
  • La diversitat juvenil: El relat de joves sobre la gestió de temps i la vida quotidiana
  • La participació dels estudiants a l’institut
  • Descontaminació de colorants utilitzant esferes de biomassa encapsulada
  • Avaluació postural dels blocs corporals en estudiants d'ESO que practiquen esport en comparació amb estudiants sedentaris
  • La figura d’en Josep Pallach pedagog
Aquesta aposta de l’Institut Baix Empordà s’emmarca en la voluntat d’orientar el batxillerat cap a la investigació. Aquesta nova metodologia s’introdueix des de primer d’ESO per tal que els alumnes es vagin acostumant a la nova manera de treballar. Altrament, és una bona manera que els alumnes tinguin més clar quins estudis universitaris voldran fer un cop acabat el batxillerat i facilitar la transició cap a la universitat.

 

84 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

PARTICIPACIÓ A LA SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS

Enviat per mcolomer el Dilluns, 13 de Novembre de 2017 a les 18:08

Informacions

 

Del 18 al 26 de Novembre, és la Setmana Europea de Prevenció de Residus i des de l’Institut Baix Empordà hi participem juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell.

Amb els alumnes d’Escoles Verdes de 1r, 2n i 4rt d’ESO hem dissenyat i elaborat uns marcs fets de materials reutilitzats per mostrar receptes de cuina fetes amb aliments sobrats que queden a la nevera. Amb la creació dels marcs es pretén mostrar la importància de la reutilització dels residus i corroborar que els taps, les teles, els plàstics i altres elements naturals poden ser útils com a elements decoratius.

Les receptes de cuina han estat elaborades prèviament per alumnes de les diferents escoles del municipi.

Aquests marcs amb les receptes s’exposaran durant la setmana del 18 al 26 de Novembre a diferents establiments de Palafrugell.

L’Ajuntament de Palafrugell engloba totes aquestes accions a la Campanya Bon Profit. Aquesta és una campanya de sensibilització ambiental que al llarg de tot l’any 2017 pretén implicar a la ciutadania en la prevenció de la generació de residus municipals i evitar també el malbaratament alimentari. Podeu llegir més informació a la següent pàgina web: http://www.palafrugell.cat/serveis-ciutadania/medi-ambient/campanya-bon-profit.

Tot seguit veieu alguns dels marcs que han estat elaborats pels alumnes.

 

 

69 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Entrega Certificats Proves Oficials Cambridge

Enviat per mcolomer el Dijous, 02 de Novembre de 2017 a les 12:22

Informacions

 

El passat dimarts 31 d’octubre es va fer entrega dels Certificats de les proves oficials de Cambridge ( KET, PET i FCE ), que varen realitzar al nostre centre al juny tant alumnes nostres com de l’institut Frederic Martí. A aquesta cerimònia varen assistir, a més dels alumnes participants, la directora del Frederic, el nostre director i professors dels dos centres. Estem molt satisfets de com funciona aquest projecte i volem felicitar a tots els alumnes participants.
 

114 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

CROSS 2017

Enviat per mcolomer el Diumenge, 29 de Octubre de 2017 a les 11:44

Informacions

 

El passat dilluns 23 d’octubre els alumnes de 1r i 2n d’ESO van participar al cross de les escoles que organitza l’Institut municipal d’esport de Palafrugell, celebrat a les instal·lacions de l’Estadi d’Atletisme.

Els alumnes van córrer una distància determinada segons la categoria en què participaven.

 

Felicitats a tots els participants, perquè com deia Pierre de Coubertin (fundador dels Jocs Olímpics moderns):

“El més important en els Jocs Olímpics no és guanyar, sinó participar, igual que el més important a la vida no és el triomf sinó la lluita. L’essencial no és haver vençut, sinó haver lluitat bé.”

 

93 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

VISITA A L’HORTA DE LA VIOLA

Enviat per mcolomer el Dissabte, 28 de Octubre de 2017 a les 11:29

Informacions

 

El dimarts, dia 23 d’Octubre, coincidint amb la Setmana BIO a l’Escola, els alumnes de 4rt E vàrem fer una visita a l’Horta de la Viola.

L’Horta de la Viola és un projecte familiar situat a Palafrugell, a pocs quilòmetres del nucli urbà, que produeix verdura i fruita ecològica seguint les bases de l’agroecologia. I a banda d’això, dins del mateix espai es poden visitar vàries construccions de palla i fang, com la casa familiar, el galliner i un magatzem.


La visita va anar acompanyada d’una fitxa d’activitats per treballar i reconèixer individualment l’espai i els diferents cultius ecològics.
 
Va ser un matí molt profitós!

121 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

REUNIÓ DE MARES I PARES

Enviat per mcolomer el Dimarts, 24 de Octubre de 2017 a les 09:57

Informacions

 

 

 

El proper dimecres 25 d'octubre de 2017 a les 19:00 del vespre hi ha reunió de mares i pares per als grups d'ESO (excepte 1r) i BATXILLERAT.

La reunió es fa a l'aula de tutoria de cada grup.

 

125 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

LLIBRETES ARTESANES

Enviat per mcolomer el Dijous, 05 de Octubre de 2017 a les 17:08

Informacions

 

Des de l’optativa d’Escoles verdes, un dels objectius és reduir el material que es compra per començar l’escola i per això estem fabricant les nostres llibretes. Les fem amb cartró reutilitzat, paper reciclat i unes anelles. Cadascú fa el disseny que més li agrada així que a més, són úniques i personalitzades!!!
 Aquí podeu veure una mostra de com han quedat les d’alguns dels alumnes de 1r d’ESO.
 

 

274 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Felicitats a tots els alumnes de turisme del INS Baix Empordà

Enviat per mcolomer el Dijous, 05 de Octubre de 2017 a les 16:57

Informacions

 

L'institut EMS-BERUFSKOLLEG de Rheda-Wiedenbrück ens han visitat un any més i els alumnes de 1r i 2n de Turisme de l'INS Baix Empordà han tingut el repte de rebre'ls en el seu 2n dia de classe.
Els han fet una ruta guiada per l'institut ensenyant-los totes les instal·lacions i els hem fet gaudir d'una Gimcana per Palafrugell.
 
Ha estat com sempre un grup nombrós 44 alumnes i 5 professors.
 
El resultat molt i molt bo!!! Gràcies nois i noies per ser com so.

 

248 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

TANCAMENT CENTRE DIA 3 D'OCTUBRE

Enviat per Noèlia el Dilluns, 02 de Octubre de 2017 a les 14:25

Informacions

Benvolgudes famílies,

La repressió tan brutal i les imatges tan horroroses dels cossos policials estatals contra una societat catalana completament pacífica, que l’únic que volia era defensar un dret tan bàsic com el dret a decidir el seu futur, ens porten a la necessitat de respondre-hi com a treballadors i treballadores amb un dels instruments més preuats que tenim.

Les imatges d’ahir són més greus perquè moltes de les actuacions policials es van produir en escoles i instituts, llocs on s’ensenya democràcia, a ser ciutadà, drets i pau.

Sempre hem treballat a les nostres escoles partint del principi que amb violència no se solucionen els conflictes. Per tant, coherents amb aquest principi i vista la barbàrie dels cossos policials estatals, hem de respondre-hi tancant l'institut. L'alumnat, la societat, la resta de l’Estat, Europa i el món sencer ha de ser testimoni que no ens quedarem callats i acceptarem com guanya la força davant la raó. Així doncs, demà 3 d’octubre no hi haurà classes per tal d’ensenyar que la resposta pacífica a les agressions no és només un dret sinó un deure.

310 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

<   12345678910111213141516171828   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre