Ieduca 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

saga 

Documento sin título

Cites 

La vida és com una llegenda: no importa que sigui llarga, l'important és que sigui ben narrada

--

Validació 







Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

COMENÇA L’AVENTURA A BOURNEMOUTH (REGNE UNIT)

Enviat per mcolomer el Dissabte, 03 de Febrer de 2018 a les 06:31

Informacions

 

Geraldinne Ivonne Arango Gómez, estudiant de CFGS d’Administració i Finances, ha estat l’alumna seleccionada per participar al programa ERASMUS+ del nostre centre. La seva aventura va començar el dia 25 de gener amb el llarg viatge fins a Bournemouth, ciutat costera al sud d’Anglaterra (Regne Unit). L’estada inclou pràctiques professionals a una empresa i classes d’anglès diàries durant dos mesos. Esperem que aquesta oportunitat sigui una gran experiència tant professional com personal.
 

 

59 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Álvaro Jabalera, jove estudiant de l’INS Baix Empordà, es queda a les portes de Madrid

Enviat per mcolomer el Dissabte, 03 de Febrer de 2018 a les 06:22

Informacions

 

L’estudiant es va emportar una més que merescuda plata en les semifinals de cocteleria “Inter Escuelas Get Started” organitzat per la prestigiosa importadora i distribuïdora de begudes del món hostaler OTC Group
 
El passat dilluns 22 de gener, l’Álvaro Jabalera, jove estudiant del cicle de serveis de restauració i també de cuina de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, va viure el gran repte de participar en les semifinals de Catalunya i Aragó del segon concurs de cocteleria “Inter Escuelas: Get Started”. El jove begurenc de només 16 anys va obtenir un merescut segon lloc. D’aquestes semifinals regionals en surten els 9 representants de diferents regions que acabaran participant a la final de Madrid. La competició “Inter Escuelas” es va crear per OTC Group amb l’objectiu d’expandir la cultura de la cocteleria per les millors escoles d’hostaleria del país i aquest any celebra la seva segona edició. En aquesta ocasió, l’alumne va estar acompanyat pel seu professor de sala Alfons Rius, impulsor d’iniciatives entusiastes per tal d’estimular la pràctica i la professionalització dels seus estudiants de cares al sector hostaler. El concurs, que va tenir lloc a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, consistia en l’elaboració d’un còctel sense alcohol i un còctel amb alcohol maridat amb una tapa. Per a l’execució dels còctels el protagonista era l’alumne, però per a la tapa de Per a la prova d’especialitat “Còctel sense alcohol”, l’Álvaro va preparar un còctel sense alcohol per a la primera execució que han batejat amb el nom de còctel “Tikiwi”. Es tracta d’un còctel molt exòtic que porta xarop de plàtan groc, puré de kiwi i es completa amb una escuma de taronja, physalis i plàtan caramel·litzat. Per a la segona prova el professor va treballar colze a colze amb l’alumne de l’INS Baix Empordà que l’alumne va fer una versió del famós còctel florentí “Negroni”, de caràcter amarg, desafiant i complex. L’han anomenat còctel “Mononi”, elogiant la marca de begudes francesa Monin i s’elabora amb xarop de bíter Monin, vermut vermell de reserva de la prestigiosa marca de vermuts Miró de Reus i ginebra Londinense de la marca Tanqueray, amb un twist de taronja que completa la seva imatge sofisticada. El professor Alfons Rius va encarregar-se del maridatge, elaborant una tapa que porta el nom de “Capritx de l’Empordà”. Una tapa dissenyada pel departament de pastisseria de l’institut que s’inspira en els productes de proximitat empordanesos i realça el seu sabor si la combinem amb el còctel. El “Capritx de l’Empordà” és una cullera amb una base de poma confitada acompanyada de recuit de cabra, coronada amb botifarra dolça també confitada i acabada amb un toc de pebre rosa i unes gotetes de gelatina de vi. Segurament les ganes, l’esforç i l’entusiasme de l’Álvaro, sense oblidar-nos del recolzament que ha tingut per part dels seus familiars, professors i del propi centre educatiu, l’han ajudat a aconseguir aquest merescut èxit. El nostre desig és que sigui una de les moltes victòries que aconsegueixi aquest jove d’idees molt clares i somnis prometedors.
 

 

55 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Participació dels alumnes d’hoteleria de l’Institut Baix Empordà a l’Oncotrail

Enviat per mcolomer el Dissabte, 03 de Febrer de 2018 a les 06:08

Informacions

 

 El passat 18 de gener del 2018, en una roda de premsa celebrada al Museu del Suro de Palafrugell, es van valorar els resultats de la darrera edició de l’Oncotrail i es va donar el tret de sortida a la sisena edició prevista per als dies 6 i 7 d’octubre d’aquest any. En aquest acte hi han participat les entitats organitzadores de la cursa – Fundació Oncolliga Girona, Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell – acompanyades per l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer; el regidor delegat d’esports Pau Lladó, el tinent alcalde i regidor delegat de promoció económica i ciutadania de Palafrugell, el delegat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Carles Salgas i el representant territorial de l’Esport a Girona, Pep Pujols. L’Oncotrail s’organitza anualment a Palafrugell, es tracta d’una cursa de 100 km per equips i té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. En la seva cinquena edició, els dies 7 i 8 d’octubre de l’any passat, ha tornat a superar totes les seves expectatives amb un percentatge representatiu de creixement respecte l’any passat. Els alumnes de 1r i 2n de grau mig de cuina i gastronomia i de sala i serveis de restauració de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell es van encarregar d’oferir el servei de càtering. En aquesta ocasió, es va preparar un servei de barra-cocteleria i d’aperitius. El servei de cocteleria oferia diferents begudes amb i sense alcohol, entre les quals destaquen una acurada selecció de vins i caves de proximitat. Pel que fa als aperitius, els alumnes, amb l’ajuda del professorat del centre educatiu, van realitzar un servei amb cassoles de pollastre al curri i cassoles de mandonguilles amb sèpia. Els alumnes i professors de l’Institut Baix Empordà es mostren molt satisfets amb la seva petita col·laboració en aquest projecte i desitgen que els resultats de la pròxima edició, que ja té les inscripcions obertes, siguin encara més prometedors.

 

52 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Els alumnes de la cooperativa YCA de CFGM administratiu organitzen la 1a fira d'

Enviat per mcolomer el Dissabte, 20 de Gener de 2018 a les 17:11

Informacions

 

El passat 20 de desembre del 2017, els alumnes que formem la cooperativa YCA de 2n de cicle grau mitjà en administració, vam dur a terme la 1a fira d'intercanvi.

En la mateixa fira vam realitzar l'amic invisible d'andròmines destinat als alumnes d'ESO on van participar un total de 22 alumnes.

També es va vendre esmorzar, realitzat per als alumnes de CFGM de pastisseria, que vam tenir molt d'èxit. Gràcies companys, el pa de pessic estava boníssim!

La Fira va comptar amb diversos participants que van muntar la seva parada i van poder vendre el seu material de segona mà. Vam tenir llibres, accessoris, treballs manuals de nadal...

Volem fer menció especial a Carme Palahí i Lluís Batlle per tot el suport que ens van oferir. També volem agrair al cap d'estudis de cicles, Frederic Martí, per tota l'ajuda rebuda.

Ha sigut molt bona experiència per tots nosaltres dur a terme el nostre primer projecte.

Us esperem a tots en les següents activitats que durem a terme al llarg del curs.

 

 

528 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Exalumnes en acció

Enviat per mcolomer el Diumenge, 14 de Gener de 2018 a les 15:24

Informacions

 

L'Andrea Rey, exalumne de Turisme de l'Institut Baix Empordà, ha vingut a compartir amb nosaltres la seva experiència professional i universitària.

Orgulloses de veure com és desenvolupa en el món del Turisme. Felicitats Andrea ens ha encantat la teva xerrada!!!

 
Felicitats Andrea!!! Ens ha encantat la teva xerrada!!!

 

98 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

MUSEU DEL SURO

Enviat per mcolomer el Divendres, 22 de Desembre de 2017 a les 14:41

Informacions

 

Alumnes que ja fan de guia, l'alumne Maciej Chrzanowski, ens ha fet de guia durant la vista dels alumens de Turisme al MUSEU DEL SURO, acompanyant la Laura, la guia del museu.
 

 

138 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

TURISME de l'INS Baix Empordà a EMPORIAE

Enviat per mcolomer el Divendres, 22 de Desembre de 2017 a les 14:41

Informacions

 

Visita de TURISME de l'INS Baix Empordà a EMPORIAE de la mà de Caius Aemilius, gràcies Jaume per transportar-nos a Emporiae amb tanta passió i conexements. Una lliçò de guiatge teatralitzat.
 

 

146 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

HOSTAL SPA EMPURIES

Enviat per mcolomer el Divendres, 22 de Desembre de 2017 a les 14:40

Informacions

 

Un luxe la nostra vista a l'HOSTAL SPA EMPURIES, en si mateix, però el major luxe ha estat tenir com amfitrions els propietaris la Cinta i en Guillermo pura vocaió de tursime isostenibilitat, ens han sabut transmetre la seva manera de treballar des del convenciment de fer les coses ben fetes. Moltes gràcies Hostal Empuries.
 

 

136 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

PRODUCTES DE PROXIMITAT

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 19:02

Informacions

 

El passat 12 de desembre, els alumnes de cicle de grau mig en cuina i serveis de restauració i també els de superior de direcció de cuina, vam tenir el plaer de rebre la visita de Jaume Bertran.

Jaume Bertran, viticultor i agricultor, és propietari de la bodega Tayaimgut a la població de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès).

En Jaume ens va venir a parlar sobre els productes de proximitat. La venda de proximitat és un distintiu creat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat que acredita i identifica els productes procedents de les explotacions catalanes.

Aquesta acreditació va ser aprovada pel govern l’any 2013 amb la intenció de potenciar la venda, ajudar a maximitzar els esforços de foment i la promoció de productes de temporada, millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge.

Alguns dels consells que vam rebre, sobre l’adquisició dels productes pel nostre restaurant, són: optar pels productes de temporada (saludables, frescos, de bon cuinar i amb més sabor), ser capaços, com a professionals del sector, de determinar la qualitat d’un producte i garantir que el nostre personal estigui ben format per explicar al detall tot allò que serveix.

La sessió va finalitzar amb una copa de vi blanc, moment que Jaume Bertran va aprofitar per donar-nos algunes pinzellades sobre el color, el gust i la informació que trobem en els seus vins de proximitat.

Agraïm molt la seva visita i volem dir que hem quedat molt satisfets dels aprenentatges adquirits aquest dia.

 

157 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

GIN XORIGUER

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 14:34

Informacions

 

L’equip de sala, cuina i pastisseria del Restaurant Cap Roig de l’institut vol agrair l’obsequi que ens ha lliurat l’empresa menorquina de licors Gin Xoriguer.

La història del gin a l’illa de Menorca s’explica per les necessitats de milers de mariners i soldats anglesos, que per diversos motius freqüentaven les tavernes durant el segle XVIII. Això va fer que els artesans maonesos importessin baies de gingebre i comencessin a produir gin a l’illa, un aiguardent que de seguida es va posar de moda. Més tard, el gin es consolida com a beguda popular i forma part d’aquells esdeveniments més importants a nivell familiar i públic.

Ja entrat el segle XX, neix la marca Xoriguer, de les més pures arrels familiars i artesanes. De fet, Xoriguer és el nom del vell molí de vent en el qual la família fundadora de la marca, la família Pons, convertia el blat en farina blanca. Miquel Pons Justo, hereu i fundador de l’empresa de licor tria el nom i l’emblema del molí amb l’objectiu de prendre’n les seves millors virtuts: tradició, qualitat i esforç.

D’aquesta manera, Gin Xoriguer passa a ser una curiositat de caràcter local a un producte que s’obre al mercat per la seva qualitat i el seu atractiu. Pels seus orígens, tradició i característiques mediterrànies Gin Xoriguer ha merescut el reconeixement de la denominació d’especialitat tradicional garantida o denominació específica d’elaboració E.T.G. Maó.

Xoriguer segueix sent, avui en dia, una empresa familiar amb una gran projecció de futur, fidel als seus orígens i a una continuada labor artesanal, amb el desig de complaure amb el seu elaborat Gin Xoriguer a tots els seus clients i amics.

En mostra d’agraïment a aquest meravellós obsequi, l’escola d’hostaleria de l’INS Baix Empordà ha decidit innovar i crear un producte sota el nom de “Còctels s’horabaixa i capvespre” amb la fi de captivar els nostres clients i homenatjar també el gin menorquí.

 

 

146 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

<   12345678910111213141516171828   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre