Ieducació 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

baix RTV 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

saga 

Documento sin título

Cites 

Oh llibertat! Oh llibertat! que crims que s’han comès en nom teu!

-- Mme Roland

Empresa colaboradora 

Alumnes de 1r de Batxillerat visiten el Castell de Perelada

Enviat per IES el Divendres, 26 de Maig de 2017 a les 08:03

Informacions

Aquest dimecres 24 de maig, els alumnes de 1r de batxillerat de l'ins Baix Empordà han visitat el Castell de Perelada amb totes les dependències visitables: l'ésglésia i el claustre, ambdós del segle XIV;  el museu del vi; el museu del vidre i la ceràmica amb més de 2.500 peces de vidre antic i, sobretot, la biblioteca, que amb prop de 100.000 volums és una de les millors col·leccions privades del món. A la tarda, han anat a veure el  Museu de Talteüll (França), Centre Europeu de la Prehistòria, un complex construït a l’entorn de l’Home de Talteüll que presenta tota la història de la humanitat a Europa des dels primers europeus fins a les portes de la Història, prenent exemples de l’àrea més propera de Talteüll.

625 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Sortida a Pals

Enviat per IES el Divendres, 26 de Maig de 2017 a les 07:49

Informacions

Hem anat a Pals, a fer un recorregut medieval i explicar en 3 idomes els indrets més encisadors de la vila murada.

Prova d'Anglès, Alemany i Processos fent ruta per Pals ! Repte superat

242 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Visita a la fàbrica J. Vigas SA

Enviat per IES el Dijous, 25 de Maig de 2017 a les 08:33

Informacions

Els alumnes de segon del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances han visitat les dues unitats de producció de la fàbrica de suro  J.Vigas SA.

La visita, just abans d’acabar el curs, els ha permès  veure un exemple real  i proper de  gestió logística i de producció.  Els han explicat com arriben les bales de suro d’Extremadura  a la unitat de la carretera de Regencós, com s’emmagatzema i codifica cada partida, com es bull  i com es tallen els taps de vi i les arandeles del  tap de cava i tot el procés de tria de les diferents qualitats i calibres. A  Palafrugell  s’acaben els taps, primer es marquen,  i després de passar diferents controls de qualitat i de parafinar-los i s’empaqueten per enviar-los als clients d’arreu del món.

Durant aquest mes també van anar a Barcelona a una ronda de finançament de cooperatives Financoop.

 

 

 

245 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Protocol social a taula

Enviat per IES el Dijous, 25 de Maig de 2017 a les 08:23

Informacions

Ja s'ha establert com una tradició que el tema de Protocol social a taula, del Mòdul 4 Protocol i RRPP del CFGS de Turisme, es faci de manera pràctica al  menjador del restaurant de l'institut. i aquest any ha estat un menú deliciós en una bonica taula imperial.

 

 

 

211 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Comiat de 2n de batxillerat

Enviat per IES el Dijous, 18 de Maig de 2017 a les 15:39

Informacions

Els alumnes de 2n de batxillerat del nostre institut van celebrar la seva festa de graduació el passat divendres 12 de maig. Va ser una festa molt emotiva, amb actuacions musicals, discursos i projecció d'un audiovisual que repassava l'estada dels nostres alumnes des que van arribar a 1r d'ESO a l'ins Baix Empordà fins a l'actualitat. En acabat, es va oferir un pica-pica per a tothom. Volem donar les gràcies a totes les persones que van ajudar que aquesta festa fos, com cada any, un èxit.

 

 

 

541 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Sortida Alumnes de 1r de Turísme

Enviat per IES el Dimecres, 17 de Maig de 2017 a les 08:52

Informacions

Alumnes de 1r de Turisme de l' INS Baix Empordà ens guien per "La Calella de les Havaneres", explicant-nos els orígens i les raons d'existir d'aquest tresor tan preuat que són les nostres havaneres. Hem gaudit d'un meravellós dia on la brisa del mar ens ha anat acompanyant a cada parada.Felicitats nois i noies per la prova final, superada.

 

 

 

187 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

TEMPS DE CULTIU DE L'ARRÒS DE PALS

Enviat per IES el Dilluns, 15 de Maig de 2017 a les 07:29

Informacions

Caminar entre camps preparats pel cultiu de l'arròs, uns amb les crestes treballades, altres ja inundats, els de més enllà amb les saques plenes de llavor a punt per la sembra.Aquest és el magnífic paisatge que hem gaudit els alumnes de 2n de Turisme, que han anat interpretant aquest  patrimoni tant empordanés durant la ruta.

 

 

 

201 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L’INS Baix Empordà de Palafrugell celebra els XVI Premis Medi Ambient

Enviat per IES el Dimarts, 09 de Maig de 2017 a les 22:03

Informacions

L’entrega dels XVI Premis Medi Ambient va tenir lloc el passat divendres 21 d’abril del 2017 a les 20 h. a la Sala d’Actes de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell. Aquests premis van comptar amb la presència, entre d’altres, del regidor de Medi Ambient de Palafrugell, el Sr. Xavier Rangel i del director de l’INS Baix Empordà, el Sr. Joan Borromeo.

La guanyadora del primer premi valorat en un xec de 500 euros va ser per l’alumne de l’Institut Montsoriu, Mireia Gómez, gràcies al seu treball de recerca anomenat Estudi de l’eficiència de quatre remeis naturals i un helicida en la lluita contra els cargols. A continuació, va ser la Núria Farràs de l’Institut Josep Vallverdú qui va pujar a l’escenari a recollir el segon premi (una tableta) pel seu treball anomenat, està contaminat l’aire de l’Albí?. I per últim, en l’àmbit de la fotografia, els premis es van distruibuir d’aquesta manera: la Martina Pérez de l’escola Vedruna de Palafrugell va quedar en primera posició, el segon premi va restar desert a causa de la incompareixença del guardonat, mentre que en el tercer esglaó del podi hi va pujar l’Abril Gutiérrez de l’escola Barceló i Mates.Tot plegat, es va amanir amb actuacions musicals a càrrec d’alumnes de la població veïna de Mont-ras que va servir per fer més divertida la vetllada. La cirereta final al pastís va ser un aperitiu al restaurant del centre elaborat pels mateixos estudiants de cuina.

 

251 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Xerrada sobre l'Administració local i autonòmica

Enviat per IES el Dimecres, 03 de Maig de 2017 a les 16:26

Informacions

L’alumnat de 1r de Grau Superior d’Administració i Finances adquireix més coneixements sobre els diferents nivells de l’Administració.

El passat dia 20 d’abril de 2017, l’alumnat de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances va tenir l’oportunitat de conèixer més a fons les funcions de les diferents institucions gràcies a la visita de tres ponents.
En primer lloc, el Sr. Albert Gómez Casas, regidor de l’Ajuntament de Palafrugell,  diputat delegat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona i President del Consorci de Vies Verdes.
En segon lloc, el Sr. Carles Salgas Padrosa, com a alcalde de l’Ajuntament de Mont-ras i President del Consell Esportiu del Baix Empordà.
Per últim, la Sra. Begonya Montalban i Vilas, va ser Diputada al Parlament de Catalunya en anteriors legislatures.
Aquesta experiència ha estat una forma d’apropar les administracions al nostre alumnat, per la qual cosa agraïm molt la seva visita.

Fotos a Notícia completa

262 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

VISITA A L'HORT DE L'INSTITUT

Enviat per IES el Dimecres, 03 de Maig de 2017 a les 07:53

Informacions

El passat dimarts, dia 25 d’Abril, els alumnes de 1r d’ESO d’Escoles Verdes de l’institut i els de l’IES Frederic Martí varen  visitar l’hort de l’institut.L’hort ecològic de l’institut, que cuiden els alumnes de 4rt d’ESO, és un terreny  composat per tres bancals, un hivernacle, una barraca, un galliner i el compostador.  Als bancals hi ha plantats vegetals i fruites de temporada. El compostador el cuiden els alumnes de 1r d’ESO, on es llença part de la matèria orgànica que es genera a la cuina del restaurant de l’institut. La visita va anar guiada per una explicació de les fruites i verdures que es cultiven: característiques, època de plantació i de recol·lecció. Aquesta és una de les moltes experiències que hem anat intercanviant amb el grup de 1r d’ESO de l’IES Frederic Martí.

 

 

 

230 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

<   12345678910111213141516171828   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre