Ieduca 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

saga 

Documento sin título

Cites 

Tots els homes tenen, de mena, el desig de saber.

-- Arist˛til

Validaciˇ 







Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

XERRADA CAF╚ CORNELL└

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 14:16

Informacions

 

  

Fa pocs dies, els alumnes de cuina i sala de l’INS Baix Empordà, vam tenir l’honor de rebre la visita de la barista Trainer de Cafès Cornellà, Imma Vila. L’empresa gironina proveïdora de cafès va néixer l’any 1920 fruit de l’aventura industrial dels germans Cornellà que posaren en marxa la primera planta de torrefacció a Girona. Avui, gairebé un segle més tard, aquesta empresa segueix subministrant productes, ingredients i sistemes per tal d’aconseguir la millor satisfacció del sector de l’hostaleria, aspirant a ser el proveïdor predilecte de cafè, a través de la qualitat i la rendibilitat dels seus productes.

L’Imma ens va venir a explicar les tècniques d’un bon barista. La paraula barista té els seus orígens en la llengua italiana i defineix un dels professionals més importants en el sector de l’hostaleria, que mitjançant unes tècniques, desprèn passió i és capaç de transformar l’aroma del cafè en beguda.

 Cafès Cornellà té un sistema integral de qualitat, anomenat S.I.Q., que garanteix que el gra que serveixen sigui un cafè, net, fresc i en perfectes condicions, perquè traslladi tota l’aroma en una tassa de cafè. Un sistema de millora contínua que comença per una qualitat constant, una formació barista progressiva, un manteniment preventiu de la maquinària i culmina quan el client és conscient que amb aquest sistema millora la seva rendibilitat.
 
Un dels aspectes que ens va quedar més clar és que el barista ha de conèixer el seu cafè i ha de saber com treballar-lo. És important saber que un percentatge elevat de la qualitat del cafè que s’ofereix depèn de la persona que el fa i també cal tenir en compte que el millor cafè és aquell que es mol i es fa al moment.
 

Estem molt contents d’aquesta visita, entre moltes d’altres coses hem après que el cafè s’oxida, que la llum del sol l’afecta i que el clima i la temperatura són factors que fan variar el gust i la qualitat del producte.

Per acabar amb l’explicació, l’Imma ens va fer entrar en pràctica endinsant-nos en “l’art-latte”, una famosa tècnica de presentació de cafès que, a més de ser vistosa, aporta un toc cremós i deliciós a aquesta beguda. La pràctica, la paciència, la dedicació i l’esforç són els ingredients més importants per tal de dominar-la.

 

146 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

EXCURSIË AL SERVEI DE MICROSCĎPIA DE LA UDG.

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 07:16

Informacions

 

Els alumnes de biologia de 2n de batxillerat van visitar dijous passat el servei de microscòpia electrònica al Parc científic tecnològic de la UdG. Els van explicar el funcionament dels diferents tipus d'aquests microscopis. També van poder fer algunes observacions molt interessants.

Una visita molt profitosa i una bona oportunitat de veure la ciència de més aprop.

 

 

159 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

PREPARANT ELS PLATS DEL NADAL!

Enviat per mcolomer el Divendres, 15 de Desembre de 2017 a les 09:53

Informacions

 

Preparant els plats del Nadal! Els alumnes de direcció de cuina han estat elaborant foie en una activitat oferta per l’empresa Coll Verd a l’Aula Gastronòmica.

La xerrada, adreçada a professionals de la restauració, ha donat les pautes necessàries per detectar la qualitat del producte i també el procés d’obtenció. Ha estat una experiència molt atractiva per a tots nosaltres, ben segur que posarem en pràctica les receptes apreses.

 

 

155 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Excursiˇ Museu Exili

Enviat per mcolomer el Dimecres, 13 de Desembre de 2017 a les 09:09

Informacions

 

El passat 24 d’octubre, l’alumnat de 2n de Batxillerat va participar en una sortida dedicada a recordar l’exili republicà després de la Guerra Civil. Acompanyats del guiatge de la historiadora Assumpta Montellà, varen visitar el Museu de l’Exili a la Jonquera, la platja d’Argelers, on els exiliats republicans foren tancats pel gener de 1939, la maternitat d’Elna i la tomba d’Antonio Machado a Cotlliure. Va ser una jornada emotiva on els alumnes van poder entrar en contacte amb una part de la història molt propera. Enguany, és el quart any que es fa aquesta activitat al nostre centre.
 

 

139 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Treballs de recerca 2017-18

Enviat per mcolomer el Dimecres, 13 de Desembre de 2017 a les 08:44

Informacions

 

El dilluns dia 11 de desembre els alumnes del INS Baix Empordà que han realitzat el treball de recerca en col.laboració amb la Universitat de Girona van presentar el seu treball davant els tutors de la UdG, del INS Baix Empordà i familiars presents en l’acte. Les temàtiques presentades van ser molt diverses:

- El concepte salut en els joves. Anàlisi de la situació al INS Baix Empordà

- Què saben els joves sobre l'autisme

- L'imperi Romà a Llafranc

- Memòria del franquisme a Begur (1939-1950)

- El PSUC a les comarques gironines

- El tractament informatiu d'esdeveniments violents a occident i la resta del món

Es van entregar uns diplomes acreditatius de la col.laboració amb la UdG. Cal felicitar a tots els alumnes per les bones qualificacions obtingudes. Cal destacar que per ambdues parts, la UdG i l’INS Baix Empordà, s’ha valorat l’experiència com a molt positiva pels alumnes.

 

 

142 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

ENCESA DE LLUMS DE NADAL

Enviat per mcolomer el Dijous, 30 de Novembre de 2017 a les 07:27

Informacions

 

ELS ALUMNES DE L’ESCOLA D’HOSTALERIA DE L’INS BAIX EMPORDÀ PREPAREN LA SOPADA

 

 

Els alumnes de l’Escola d’hostaleria de l’INS Baix Empordà de Palafrugell elaboren, aquest any, la sopada, que se servirà el proper dia 1 de desembre a partir de 2/4 de 8 del vespre, a plaça Nova. En l’acte de l’encesa de llums de Nadal que lluirà durant aquestes festes en els seus carrers, avingudes i places, s’oferirà als assistents un bol de sopa.

Amb l’elaboració de la sopa d’hivern amb pollastre i vedella, el brou d’au a la reina amb crostons i la sopa Thai amb carbassa, es pretén col·laborar amb iniciatives municipals que donen visibilitat a la tasca que porten a terme els alumnes de l’Escola durant el seu procés de formació.

 

135 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

RUTA PIRATA A CALELLA

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 15:06

Informacions

 

Quin dia més maco !

Hem fet una passejada des de l'INS Baix Empordà caminant per la via verda i camins rurals fins al Golfet, Calella, i d'allà fins a la Platja del Canadell, tot gaudint de les explicacions sobre Pirates i Corsaris que els Alumnes de Turisme han fet pels alumnes de 2n ESO de la revista de l'Institut.

Hem caminat més de 13 km! Hem respirat el meravellós aire de mar. I ens hem conegut entre alumnes.

Moltes gràcies, nois i noies de 2n d'ESO, per la vostra participació Felicitats als alumnes de Turisme per la vostra 1a ruta guiada.

 

 

149 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

F˛rum

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:35

Informacions

 

Aquest any s’ha celebrat una nova edició del Fòrum Gastronòmic a Girona. Els alumnes de cuina i pastisseria no s’ho van perdre. I, sobretot, van gaudir com a professionals de tot el que la fira posa al seu abast. Van tenir demostracions, degustacions i conferències per a tots els gustos.
 

 

129 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Espai peix

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:32

Informacions

 

Cinc productors de l’Empordà de fesol de l’ull ros liderats per la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració l’Ajuntament de Figueres i l’assessorarem de l’IRTA Mas Badia i la Fundació Cuina Catalana s’uneixen per potenciar el fesol ull ros.

Aquesta acció público-privada busca evitar la desaparició d’aquest llegum típic de l’Empordà i convertir-lo en un reactivador econòmic. El passat dia 7 de novembre, en Quim Casellas, xef del restaurant Casamar i l’Héctor Díaz (ex-alumne de l’institut) ens van organitzar una sessió demostrativa sobre la cuina i aplicacions d’aquest llegum. La sessió es va dur a terme a l’Espai del Peix de Palamós. Com sempre, en Quim va connectar perfectament amb els nostres alumnes.

Moltes gràcies al tots!

 

 

114 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Flors

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:28

Informacions

 

La xef del restaurant La calèndula, Iolanda Bustos, va oferir als alumnes de primer curs de direcció de cuina una xerrada sobre plantes i flors comestibles. En aquesta xerrada, a part de veure l’extensa quantitat de plantes del nostre territori, olorar-les i tastar-les, ens va explicar com aplicar-les en diferents receptes de restaurant.

A part, ens va introduir en el concepte de la biodinàmica, aplicada a les elaboracions de preparats com ara el xampanyet de flors i fruites.

Amb aquesta intervenció es va despertar l’interès dels alumnes per un camp que els resultava totalment desconegut. Moltes gràcies Iolanda!

 

 

103 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

<   1234567891011121314151617181929   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre