Ieduca 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

saga 

Documento sin título

Cites 

La història és un cove pintoresc d'on una persona relativament enginyosa pot treure arguments en defensa d'allò que li plagui.

-- Joan Fuster

Validació Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

Pujadas

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:22

Informacions

 

Aquest curs els alumnes de direcció de cuina tenen un ampli programa d’activitats. La base per a la seva formació no és tan sols l’estudi de cuina sinó que també ho és l’estudi dels atuells i maquinària emprats en aquesta professió. És per això que el grup s’ha desplaçat a l’empresa Pujadas de Santa Coloma de Farners on han pogut veure el procés a seguir per fabricar tot aquest material. Gràcies a en Toni Jiménez, la jornada va ser un èxit. De ben segur que els seran de molta utilitat tots els coneixements adquirits.
 

 

105 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

V Fòrum de Recerca del Baix Ter a Gualta

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:16

Informacions

 

Dues exalumnes de Turisme de l'Ins Baix Empordà fan una exposició dins V Fòrum de Recerca del Baix Ter a Gualta.

El Fòrum de Recerca del Baix Ter és una jornada per a difondre diferents recerques i treballs que s'han porta a terme al llarg de l'any referits al territori del Baix Ter. Les alumnes de Turisme van explicar l'activitat que van dur a terme sota el nom "Els secrets de Vall-llobrega", pel seu projecte de mòdul 13, corresponent al mòdul 5 recursos Turístics: Interpretació de Patrimoni.

Felicitats per la feina ben feta i per la participació en el fòrum.

Gràcies Eva Ramió, Tècnica Documentalista del Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, per tot l'ajut rebut durant el curs, per la recerca d'informació i per l'oportunitat de presentar el treball al fòrum.


 

94 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

PARTICIPACIÓ A LA 37a FESTA DEL GREMI D’HOTELERIA A LA 37a FESTA DEL GREMI D’HOSTALERIA DE LA COSTA BRAVA

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:00

Informacions

 

Els nostres alumnes de Cuina i Serveis de Restauració de CGFM van participar el passat 26 d’octubre en l’elaboració i servei d’un dinar de germanor de la 37a Festa del Gremi d’Hostaleria i Turisme de la Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.

Unió d’Hostaleria i Turisme de Costa Brava Centre es tracta d’una entitat gremial sense ànim de lucre, que treballa per a la defensa dels interessos del sector de l’hostaleria i compta actualment amb unes 400 empreses d’aquest, principalment de la comarca del Baix Empordà.

El dinar de germanor formava part dels actes programats per celebrar aquesta 37a edició de la festa i comptava amb la col·laboració de l’INS Baix Empordà com també de l’Hotel Sant Roc de Calella de Palafrugell i diversos proveïdors i col·laboradors de l’Associació.

L’acte va tenir lloc a l’emblemàtic Hotel Sant Roc de Calella de Palafrugell, situat en un indret privilegiat que ofereix una de les millors vistes de la Costa Brava.

El gremi va quedar molt content amb els nostres serveis i per això voldríem agrair la col·laboració a tots aquells alumnes que hi van participar. També voldríem donar les gràcies al gremi per comptar amb nosaltres, aquestes activitats suposen un gran repte pels nostres estudiants que han d’anar adquirint pràctica en aquest sector.

 

 

83 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

REUTILITZEM LES CAIXES DE CARTRÓ PER FABRICAR CONTENIDORS DE SEPARACIÓ DE RESIDU

Enviat per mcolomer el Dimecres, 15 de Novembre de 2017 a les 11:12

Informacions

 

Els alumnes d’Escoles verdes de 4rt E han fabricat els contenidors de separació de residus, envasos i paper, a partir de la reutilització de caixes de cartró d’ordinadors.

Aquests darrers dies els hem anat col·locant a tots els departaments on hi mancaven.

Aquí us deixem una imatge de com han quedat.

 

 

153 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

37a FESTA DEL GREMI COSTA BRAVA CENTRE

Enviat per mcolomer el Dimarts, 14 de Novembre de 2017 a les 11:25

Informacions

 

Els alumnes de 2n curs de Turisme van aprofitar la 37a festa del Gremi Costa Brava per fer una classe de protocol.

Vam poder veure el protocol eclesiàstic a la missa en honor a Santa Marta que es va celebrar a l'església de Calella i vam fer un recorregut pels jardins del Castell de Cap Roig.

 

156 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Visita a l’Horta de la Viola amb 1r i 2n d’ESO

Enviat per mcolomer el Dilluns, 13 de Novembre de 2017 a les 18:25

Informacions

 

El passat dijous, dia 9 de Novembre, vàrem tornar a visitar l’Horta de la Viola, aquesta vegada amb els alumnes d’Escoles verdes i Reciclajoc de 1r i 2n d’ESO.
 
La visita passada per la tramuntana i la fred del matí, va ser profitosa i ens va acostar una mica més al món de l’agroecologia i la bioconstrucció. Tot plegat, acompanyat d’activitats de sensibilització ambiental i en un entorn agrícola molt proper a l’institut.
 
Agraïm al Raimon i a la Maren, convidar-nos a conèixer l’espai i el seu projecte.

 

137 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L’INS Baix Empordà col·labora amb treballs de recerca amb la Universitat

Enviat per mcolomer el Dilluns, 13 de Novembre de 2017 a les 18:17

Informacions

 

L’Institut Baix Empordà de Palafrugell (INS) ha establert una col·laboració amb grups de recerca i departaments de la Universitat de Girona (UdG) i Escola Universitària per la salut i l’esport (EUSES) per cotutoritzar alumnes de treballs de recerca de batxillerat. Aquests alumnes portaran a terme el treball de recerca integrat dins les línies de recerca dels grups d’investigació de la Universitat.

El passat dia 19 d’octubre es va celebrar un acte a l’INS Baix Empordà en que els professors de la Universitat van proposar als alumnes de 1r de Batxillerat temes de treballs de recerca.

En aquest segon any de cooperació, els alumnes escolliran treballs d’investigació relacionats amb el departament de Pedagogia, el grup de recerca de Metalls i Medi Ambient de la Universitat, el departament d’història així com altres institucions com la Fundació Josep Pallach. El treball de cada alumne està coordinat per un tutor de l’Institut i un del departament corresponent. Entre els treballs cal destacar temes com:

  • Què pensen els joves sobre la discapacitat intel·lectual?
  • La diversitat juvenil: El relat de joves sobre la gestió de temps i la vida quotidiana
  • La participació dels estudiants a l’institut
  • Descontaminació de colorants utilitzant esferes de biomassa encapsulada
  • Avaluació postural dels blocs corporals en estudiants d'ESO que practiquen esport en comparació amb estudiants sedentaris
  • La figura d’en Josep Pallach pedagog
Aquesta aposta de l’Institut Baix Empordà s’emmarca en la voluntat d’orientar el batxillerat cap a la investigació. Aquesta nova metodologia s’introdueix des de primer d’ESO per tal que els alumnes es vagin acostumant a la nova manera de treballar. Altrament, és una bona manera que els alumnes tinguin més clar quins estudis universitaris voldran fer un cop acabat el batxillerat i facilitar la transició cap a la universitat.

 

122 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

PARTICIPACIÓ A LA SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS

Enviat per mcolomer el Dilluns, 13 de Novembre de 2017 a les 18:08

Informacions

 

Del 18 al 26 de Novembre, és la Setmana Europea de Prevenció de Residus i des de l’Institut Baix Empordà hi participem juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell.

Amb els alumnes d’Escoles Verdes de 1r, 2n i 4rt d’ESO hem dissenyat i elaborat uns marcs fets de materials reutilitzats per mostrar receptes de cuina fetes amb aliments sobrats que queden a la nevera. Amb la creació dels marcs es pretén mostrar la importància de la reutilització dels residus i corroborar que els taps, les teles, els plàstics i altres elements naturals poden ser útils com a elements decoratius.

Les receptes de cuina han estat elaborades prèviament per alumnes de les diferents escoles del municipi.

Aquests marcs amb les receptes s’exposaran durant la setmana del 18 al 26 de Novembre a diferents establiments de Palafrugell.

L’Ajuntament de Palafrugell engloba totes aquestes accions a la Campanya Bon Profit. Aquesta és una campanya de sensibilització ambiental que al llarg de tot l’any 2017 pretén implicar a la ciutadania en la prevenció de la generació de residus municipals i evitar també el malbaratament alimentari. Podeu llegir més informació a la següent pàgina web: http://www.palafrugell.cat/serveis-ciutadania/medi-ambient/campanya-bon-profit.

Tot seguit veieu alguns dels marcs que han estat elaborats pels alumnes.

 

 

104 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Entrega Certificats Proves Oficials Cambridge

Enviat per mcolomer el Dijous, 02 de Novembre de 2017 a les 12:22

Informacions

 

El passat dimarts 31 d’octubre es va fer entrega dels Certificats de les proves oficials de Cambridge ( KET, PET i FCE ), que varen realitzar al nostre centre al juny tant alumnes nostres com de l’institut Frederic Martí. A aquesta cerimònia varen assistir, a més dels alumnes participants, la directora del Frederic, el nostre director i professors dels dos centres. Estem molt satisfets de com funciona aquest projecte i volem felicitar a tots els alumnes participants.
 

160 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

CROSS 2017

Enviat per mcolomer el Diumenge, 29 de Octubre de 2017 a les 11:44

Informacions

 

El passat dilluns 23 d’octubre els alumnes de 1r i 2n d’ESO van participar al cross de les escoles que organitza l’Institut municipal d’esport de Palafrugell, celebrat a les instal·lacions de l’Estadi d’Atletisme.

Els alumnes van córrer una distància determinada segons la categoria en què participaven.

 

Felicitats a tots els participants, perquè com deia Pierre de Coubertin (fundador dels Jocs Olímpics moderns):

“El més important en els Jocs Olímpics no és guanyar, sinó participar, igual que el més important a la vida no és el triomf sinó la lluita. L’essencial no és haver vençut, sinó haver lluitat bé.”

 

139 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

<   123456789101112131415161718192030   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre