Ieducació 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

baix RTV 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

saga 

Documento sin título

Cites 

A l'estiu tota cuca viu.

-- Popular

Empresa colaboradora 

XERRADA “Residu zero a casa”

Enviat per mcolomer el Divendres, 27 de Gener de 2017 a les 11:18

Informacions

 


El 16 de gener, vàrem tenir la visita de l’Esther Peñarrubia (doctora en Enginyeria Agrònoma) a l’ Institut Baix Empordà. Ha traduït el llibre “Zero waste home” de l’autora Bea Johnsons al català i al castellà.

Els alumnes de 1r i 4rt d’ESO que formen part del projecte d’Escoles Verdes van assistir a la xerrada. En aquesta es donava a conèixer les bases del moviment Residu Zero i a sensibilitzar als alumnes per generar els mínims residus possibles.

Va explicar l’estratègia de les 5 R, rebutjar, reduir, reutilitzar, reciclar i rot (fer compostatge), i a partir d’aquí, alguns trucs i hàbits que es poden fer a casa per tal de generar menys residu i gaudir més de les petites coses.

Va ser una sessió molt interessant que va aportar noves idees a tots els assistents.

Després de la sessió, els alumnes i professors van fer una posada en comú dels aspectes que es van tractar a la xerrada. L’experiència va ser molt positiva per tots els participants.

  

 

711 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Dimecres al CaixaForum Girona

Enviat per mcolomer el Diumenge, 22 de Gener de 2017 a les 11:49

Informacions

 

Els alumnes de 3A i 3B del nostre institut van a Girona per fer un taller de Reaccions químiques a l'edifici de la Fontana d'Or, organitzat pel Caixa Fòrum i després realitzen una gimcana matemàtica pels carrers de Girona. Passen una mica de fred, igual que les professores que els acompanyen però tornem tots en perfectes condicions.
 
 Per veure més fotografies, premeu sobre la imatge.

 

318 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Agraïment de la fundació Oncolliga a l'Institut

Enviat per mcolomer el Dimarts, 17 de Gener de 2017 a les 16:12

Informacions

 

La fundació Oncolliga de Girona publica al seu Facebook i a la seva pàgina web l’agraïment als nostres alumnes de 4t d’ESO pels Coixins del Cors.

Podeu veure la informació als següents enllaços:

 
 
 Moltes gràcies a tothom per participar!!! 

 

347 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Vídeo sobre l'experiència al Basque Culinary Center de Donòstia

Enviat per mcolomer el Dimarts, 17 de Gener de 2017 a les 15:46

Informacions

 

En el següent vídeo (FoodBall2) podeu veure un reportatge sobre David Martí, estudiant de Grau Superior de Direcció de Cuina DUAL, guanyador del concurs europeu de joves valors en la cuina del “Basque Culinary Center”, amb el projecte anomenat FoodBall. Per més informació preneu al següent enllaç: noticia.
 

 

325 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L'Institut surt altre cop al Diari

Enviat per mcolomer el Dimarts, 17 de Gener de 2017 a les 15:41

Informacions

 

Gràcies a l'article que ha escrit en Ramon Ribas, estudiant del Grau Superior Guia, informació i assistència turístiques, sobre la nostra ascensió al Montgrí, i que podeu llegir més avall.

Aquest article es va enviar al Diari de Girona i s’ha aconseguit que el nostre Institut surti al Diari de Girona.

Mireu quin article més maco:

 
 Gràcies Ramon un cop més.

 

318 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Coixins dels cors - 2016

Enviat per mcolomer el Divendres, 23 de Desembre de 2016 a les 18:34

Informacions

 

Els alumnes de 4 ESO (A, B i C) de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, amb la col·laboració de l’AMPA, han portat a terme durant el mes de desembre de 2016,  un taller de Coixins dels Cors, un projecte solidari.

L’objectiu d’aquest taller és el d’elaborar uns coixins amb forma de cor, els anomenats  “Coixins dels cors”, que s’inscriuen dins de “Projecte Micky”.  Són uns coixins en forma de cor que es donen de forma gratuïta a les pacients recent operades de càncer de mama, que es col·loquen a l’aixella i serveixen per a alleugerir els efectes de la cirurgia durant el postoperatori. Els COIXINS DELS CORS, no es venen ni es compren, ES REGALEN.

L’activitat va ser molt ben acollida per l’alumnat de 4 ESO i es van poden confeccionar 45 coixins del cor.  Va ser un èxit total!

 
Es va fer lliurament dels coixins dels cors a la representant de l’Oncolliga, Sra. Hortènsia Doporto, qui els farà arribar a l’Hospital Comarcal de Palamós.

 

 

433 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Viatge de 2n de batxillerat a Budapest

Enviat per mcolomer el Divendres, 23 de Desembre de 2016 a les 17:01

Informacions

 

Els alumnes de 2n de Batxillerat han estat de viatge per Hongria  del  dilluns 12 al dissabte 17 de desembre de 2016 acompanyats pels professors Benito Herrera i Francesc Pujol. Els moments de gaudi s’han alternat amb les visites culturals com ha de ser en un viatge de final de cicle. Així els alumnes han pogut visitar edificis monumentals com la Sinagoga,  l’Òpera Nacional, la Catedral de Sant Esteve, el Parlament el Mercat Central i el Palau Nacional on s’ha visitat la Pinacoteca Nacional. S’ha caminat molt però també es té la sensació de conèixer la ciutat. Han pogut gaudir dels múltiples mercats de Nadal on aprofitaven per dinar tal i com fa la gent del país, assistir a una representació d’òpera, concretament del “Don Giovanni” de Mozart, patinar sobre gel a la pista més gran que hi ha a la ciutat o relaxar-se durant gairebé 4 hores en els banys termals en piscines interiors i exteriors suportant temperatures de 0 graus. Han passat fred i fins i tot han vist nevar, però la sensació general és que s’ho han passat  més que bé en aquesta bonica capital centreeuropea.
 

 

409 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Les dues primeres ambaixadores de l’Ins Baix Empordà

Enviat per mcolomer el Divendres, 23 de Desembre de 2016 a les 16:43

Informacions

 

 

 

Dues alumnes que cursen el CFGS d’Administració i Finances, la Bàrbara Giné i la Judit Romero, són les primeres ambaixadores de l’Institut per Europa. La seva aventura en el marc del programa ERASMUS+ començarà el 18 de gener a BOURNEMOUTH, ciutat costera al sud d’Anglaterra (Regne Unit). L’estada inclourà pràctiques professionals a una empresa i classes d’anglès diàries durant dos mesos. Els hi desitgem molta sort!

GOOD LUCK!!!

 

 

361 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Experiència única al Basque Culinary Center de Donòstia

Enviat per mcolomer el Divendres, 23 de Desembre de 2016 a les 15:52

Informacions

 

Del 14 al 18 de desembre, en David Martí (actualment exalumne de l’INS Baix Empordà però en el moment del concurs estudiant de Grau Superior de Direcció de Cuina DUAL) acompanyat pel seu professor, en Carles San, es van desplaçar fins a Donòstia a recollir el premi que va guanyar en el concurs europeu de joves valors en la cuina del “Basque Culinary Center”, amb el projecte anomenat FoodBall, juntament amb l’alumna, del mateix cicle, la Montse Casas. El premi consistia en fer realitat el projecte que presentava en el concurs: dur a terme i realitzar el servei de dos sopars per 30 comensals dins una esfera/cúpula on s’hi anaven projectant sons i imatges relacionats amb bombolles i el menú.
  
 

 

L’experiència que hem viscut, tan pel que fa a les instal·lacions com a nivell humà ha estat increïble. Una de les coses que més destaquem i valorem és la predisposició de l’alumnat del centre a voler aprendre i fer les tasques encomanades, per molt difícils, dures o poc agraïdes que poguessin ser. Aprofitant per aprendre en tot moment, observant amb interès tot el que fèiem sempre han estat a disposició sense queixes ni horari, amb rigor i disciplina, gaudint de la feina amb professionalitat, preparant-se pel seu futur.

El millor de tot com a professional i professor del sector és veure com un petit institut d’un poble com Palafrugell pot fer possible el somni d’un alumne com en David, per molt difícil que semblés. Amb esforç, ajuda i insistència això s’ha fet realitat, i tenint en compte que nosaltres aquí a l’escola no disposem de la gran quantitat de recursos econòmics que tenen a la “Basque Culinary Center” no és dir poca cosa. Penseu que allà cada alumne/a aporta anualment una matrícula d’uns 12.000 euros aproximadament (durant 4 anys i 100 alumnes per curs), i sumant-hi el capital dels grans i petits patrocinadors això és una gran quantitat que permet gaudir d’unes instal·lacions i recursos aquí inimaginables. Per tant creieu-me quan dic sovint, que el que val són les ganes, la motivació, la passió i la implicació del qui vol aprendre i també del qui et vol ensenyar i guiar. Amb aquests ingredients el resultat del plat és tant bo com el que nosaltres hem tastat aquests dies gràcies a aquesta experiència.

 

 

462 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

<   123456789101112131415161718192021222333   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre