Ieduca 

Documento sin título

Segueix-nos a: 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Calendari 

Documento sin título

Agenda 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

Blocs i webs de professors 

Cites 

Vanitat de vanitats, tot Ús vanitat

-- BÝblia (L'EclesiastŔs)

Validaciˇ Heu oblidat la contrasenya?
No teniu compte? Demaneu-ne un

Empresa colaboradora 

PRODUCTES DE PROXIMITAT

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 19:02

Informacions

 

El passat 12 de desembre, els alumnes de cicle de grau mig en cuina i serveis de restauració i també els de superior de direcció de cuina, vam tenir el plaer de rebre la visita de Jaume Bertran.

Jaume Bertran, viticultor i agricultor, és propietari de la bodega Tayaimgut a la població de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès).

En Jaume ens va venir a parlar sobre els productes de proximitat. La venda de proximitat és un distintiu creat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat que acredita i identifica els productes procedents de les explotacions catalanes.

Aquesta acreditació va ser aprovada pel govern l’any 2013 amb la intenció de potenciar la venda, ajudar a maximitzar els esforços de foment i la promoció de productes de temporada, millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge.

Alguns dels consells que vam rebre, sobre l’adquisició dels productes pel nostre restaurant, són: optar pels productes de temporada (saludables, frescos, de bon cuinar i amb més sabor), ser capaços, com a professionals del sector, de determinar la qualitat d’un producte i garantir que el nostre personal estigui ben format per explicar al detall tot allò que serveix.

La sessió va finalitzar amb una copa de vi blanc, moment que Jaume Bertran va aprofitar per donar-nos algunes pinzellades sobre el color, el gust i la informació que trobem en els seus vins de proximitat.

Agraïm molt la seva visita i volem dir que hem quedat molt satisfets dels aprenentatges adquirits aquest dia.

 

276 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

GIN XORIGUER

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 14:34

Informacions

 

L’equip de sala, cuina i pastisseria del Restaurant Cap Roig de l’institut vol agrair l’obsequi que ens ha lliurat l’empresa menorquina de licors Gin Xoriguer.

La història del gin a l’illa de Menorca s’explica per les necessitats de milers de mariners i soldats anglesos, que per diversos motius freqüentaven les tavernes durant el segle XVIII. Això va fer que els artesans maonesos importessin baies de gingebre i comencessin a produir gin a l’illa, un aiguardent que de seguida es va posar de moda. Més tard, el gin es consolida com a beguda popular i forma part d’aquells esdeveniments més importants a nivell familiar i públic.

Ja entrat el segle XX, neix la marca Xoriguer, de les més pures arrels familiars i artesanes. De fet, Xoriguer és el nom del vell molí de vent en el qual la família fundadora de la marca, la família Pons, convertia el blat en farina blanca. Miquel Pons Justo, hereu i fundador de l’empresa de licor tria el nom i l’emblema del molí amb l’objectiu de prendre’n les seves millors virtuts: tradició, qualitat i esforç.

D’aquesta manera, Gin Xoriguer passa a ser una curiositat de caràcter local a un producte que s’obre al mercat per la seva qualitat i el seu atractiu. Pels seus orígens, tradició i característiques mediterrànies Gin Xoriguer ha merescut el reconeixement de la denominació d’especialitat tradicional garantida o denominació específica d’elaboració E.T.G. Maó.

Xoriguer segueix sent, avui en dia, una empresa familiar amb una gran projecció de futur, fidel als seus orígens i a una continuada labor artesanal, amb el desig de complaure amb el seu elaborat Gin Xoriguer a tots els seus clients i amics.

En mostra d’agraïment a aquest meravellós obsequi, l’escola d’hostaleria de l’INS Baix Empordà ha decidit innovar i crear un producte sota el nom de “Còctels s’horabaixa i capvespre” amb la fi de captivar els nostres clients i homenatjar també el gin menorquí.

 

 

267 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

XERRADA CAF╚ CORNELL└

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 14:16

Informacions

 

  

Fa pocs dies, els alumnes de cuina i sala de l’INS Baix Empordà, vam tenir l’honor de rebre la visita de la barista Trainer de Cafès Cornellà, Imma Vila. L’empresa gironina proveïdora de cafès va néixer l’any 1920 fruit de l’aventura industrial dels germans Cornellà que posaren en marxa la primera planta de torrefacció a Girona. Avui, gairebé un segle més tard, aquesta empresa segueix subministrant productes, ingredients i sistemes per tal d’aconseguir la millor satisfacció del sector de l’hostaleria, aspirant a ser el proveïdor predilecte de cafè, a través de la qualitat i la rendibilitat dels seus productes.

L’Imma ens va venir a explicar les tècniques d’un bon barista. La paraula barista té els seus orígens en la llengua italiana i defineix un dels professionals més importants en el sector de l’hostaleria, que mitjançant unes tècniques, desprèn passió i és capaç de transformar l’aroma del cafè en beguda.

 Cafès Cornellà té un sistema integral de qualitat, anomenat S.I.Q., que garanteix que el gra que serveixen sigui un cafè, net, fresc i en perfectes condicions, perquè traslladi tota l’aroma en una tassa de cafè. Un sistema de millora contínua que comença per una qualitat constant, una formació barista progressiva, un manteniment preventiu de la maquinària i culmina quan el client és conscient que amb aquest sistema millora la seva rendibilitat.
 
Un dels aspectes que ens va quedar més clar és que el barista ha de conèixer el seu cafè i ha de saber com treballar-lo. És important saber que un percentatge elevat de la qualitat del cafè que s’ofereix depèn de la persona que el fa i també cal tenir en compte que el millor cafè és aquell que es mol i es fa al moment.
 

Estem molt contents d’aquesta visita, entre moltes d’altres coses hem après que el cafè s’oxida, que la llum del sol l’afecta i que el clima i la temperatura són factors que fan variar el gust i la qualitat del producte.

Per acabar amb l’explicació, l’Imma ens va fer entrar en pràctica endinsant-nos en “l’art-latte”, una famosa tècnica de presentació de cafès que, a més de ser vistosa, aporta un toc cremós i deliciós a aquesta beguda. La pràctica, la paciència, la dedicació i l’esforç són els ingredients més importants per tal de dominar-la.

 

266 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

EXCURSIË AL SERVEI DE MICROSCĎPIA DE LA UDG.

Enviat per mcolomer el Dilluns, 18 de Desembre de 2017 a les 07:16

Informacions

 

Els alumnes de biologia de 2n de batxillerat van visitar dijous passat el servei de microscòpia electrònica al Parc científic tecnològic de la UdG. Els van explicar el funcionament dels diferents tipus d'aquests microscopis. També van poder fer algunes observacions molt interessants.

Una visita molt profitosa i una bona oportunitat de veure la ciència de més aprop.

 

 

305 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

PREPARANT ELS PLATS DEL NADAL!

Enviat per mcolomer el Divendres, 15 de Desembre de 2017 a les 09:53

Informacions

 

Preparant els plats del Nadal! Els alumnes de direcció de cuina han estat elaborant foie en una activitat oferta per l’empresa Coll Verd a l’Aula Gastronòmica.

La xerrada, adreçada a professionals de la restauració, ha donat les pautes necessàries per detectar la qualitat del producte i també el procés d’obtenció. Ha estat una experiència molt atractiva per a tots nosaltres, ben segur que posarem en pràctica les receptes apreses.

 

 

274 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Excursiˇ Museu Exili

Enviat per mcolomer el Dimecres, 13 de Desembre de 2017 a les 09:09

Informacions

 

El passat 24 d’octubre, l’alumnat de 2n de Batxillerat va participar en una sortida dedicada a recordar l’exili republicà després de la Guerra Civil. Acompanyats del guiatge de la historiadora Assumpta Montellà, varen visitar el Museu de l’Exili a la Jonquera, la platja d’Argelers, on els exiliats republicans foren tancats pel gener de 1939, la maternitat d’Elna i la tomba d’Antonio Machado a Cotlliure. Va ser una jornada emotiva on els alumnes van poder entrar en contacte amb una part de la història molt propera. Enguany, és el quart any que es fa aquesta activitat al nostre centre.
 

 

254 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

Treballs de recerca 2017-18

Enviat per mcolomer el Dimecres, 13 de Desembre de 2017 a les 08:44

Informacions

 

El dilluns dia 11 de desembre els alumnes del INS Baix Empordà que han realitzat el treball de recerca en col.laboració amb la Universitat de Girona van presentar el seu treball davant els tutors de la UdG, del INS Baix Empordà i familiars presents en l’acte. Les temàtiques presentades van ser molt diverses:

- El concepte salut en els joves. Anàlisi de la situació al INS Baix Empordà

- Què saben els joves sobre l'autisme

- L'imperi Romà a Llafranc

- Memòria del franquisme a Begur (1939-1950)

- El PSUC a les comarques gironines

- El tractament informatiu d'esdeveniments violents a occident i la resta del món

Es van entregar uns diplomes acreditatius de la col.laboració amb la UdG. Cal felicitar a tots els alumnes per les bones qualificacions obtingudes. Cal destacar que per ambdues parts, la UdG i l’INS Baix Empordà, s’ha valorat l’experiència com a molt positiva pels alumnes.

 

 

290 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

ENCESA DE LLUMS DE NADAL

Enviat per mcolomer el Dijous, 30 de Novembre de 2017 a les 07:27

Informacions

 

ELS ALUMNES DE L’ESCOLA D’HOSTALERIA DE L’INS BAIX EMPORDÀ PREPAREN LA SOPADA

 

 

Els alumnes de l’Escola d’hostaleria de l’INS Baix Empordà de Palafrugell elaboren, aquest any, la sopada, que se servirà el proper dia 1 de desembre a partir de 2/4 de 8 del vespre, a plaça Nova. En l’acte de l’encesa de llums de Nadal que lluirà durant aquestes festes en els seus carrers, avingudes i places, s’oferirà als assistents un bol de sopa.

Amb l’elaboració de la sopa d’hivern amb pollastre i vedella, el brou d’au a la reina amb crostons i la sopa Thai amb carbassa, es pretén col·laborar amb iniciatives municipals que donen visibilitat a la tasca que porten a terme els alumnes de l’Escola durant el seu procés de formació.

 

248 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

RUTA PIRATA A CALELLA

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 15:06

Informacions

 

Quin dia més maco !

Hem fet una passejada des de l'INS Baix Empordà caminant per la via verda i camins rurals fins al Golfet, Calella, i d'allà fins a la Platja del Canadell, tot gaudint de les explicacions sobre Pirates i Corsaris que els Alumnes de Turisme han fet pels alumnes de 2n ESO de la revista de l'Institut.

Hem caminat més de 13 km! Hem respirat el meravellós aire de mar. I ens hem conegut entre alumnes.

Moltes gràcies, nois i noies de 2n d'ESO, per la vostra participació Felicitats als alumnes de Turisme per la vostra 1a ruta guiada.

 

 

286 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

F˛rum

Enviat per mcolomer el Dimarts, 28 de Novembre de 2017 a les 09:35

Informacions

 

Aquest any s’ha celebrat una nova edició del Fòrum Gastronòmic a Girona. Els alumnes de cuina i pastisseria no s’ho van perdre. I, sobretot, van gaudir com a professionals de tot el que la fira posa al seu abast. Van tenir demostracions, degustacions i conferències per a tots els gustos.
 

 

246 lectures NotÝcia completa PÓgina per imprimir Crea un document PDF

<   123456789101112131415161718192021222333   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972-300-323 - Contacteu amb el centre