Ieducació 

Documento sin título

Premis Medi Ambient 

Documento sin título

Erasmus 

Documento sin título

Grup de millora AUDIOVISUALS 

Documento sin título

baix RTV 

Documento sin título

Moodle 

Documento sin título

saga 

Documento sin título

Cites 

El separatisme és quasi sempre la bandera que alça un poble que conserva el sentiment de la seva personalitat nacional i es troba junyit a un altre poble que vol anihilar-lo per absorbir-lo.

-- Cambó

Empresa colaboradora 

Els alumnes de Turisme de l'INS Baix Empordà de Palafrugell coronen el Montgrí

Enviat per mcolomer el Dilluns, 19 de Desembre de 2016 a les 16:52

Informacions

 

Realment cal estar un xic en forma per pujar al castell de Torroella de Montgrí, però, l'esforç va valer la pena perquè el premi des del cim és espectacular, tot un regal pels ulls. Tot empordanès, independentment, sigui del Baix o l'Alt Empordà, hauria de proposar-se el repte, assequible, tot sigui dit, d'ascendir-lo perquè des d'allà dalt t'augmenta el sentiment de pertinença a una comarca o país, a banda, de fer-se una idea de la bellesa, riquesa i varietat existent a la zona. De la mateixa manera que utilitzem la nostrada dita de: no és ben casat el qui no porta la dona a Montserrat, els empordanesos podríem perfectament adaptar el: qui d'empordanès vol presumir, cal que hagi pujat el Montgrí.

Possiblement, el Montgrí és el millor punt per portar a un turista i mostrar-li, resseguint les quatre parets del castell què és i que tenim a l'Empordà. La panoràmica, a vista d'ocell, ens mostra a grans trets tot allò que tenim als dos Empordà, com a futurs guies, el Montgrí és un excel·lent mirador i el nostre millor aliat per fer veure al visitant alguns dels principals recursos que tenim, el mar Mediterrani amb les Illes Medes a tocar de l'Estartit, el curs del riu Ter i la seva desembocadura, els Pirineus, el golf de Roses, els poblets de l'Empordanet que tant fascinaven a l'escriptor Josep Pla...

 

Amb el guiatge d'en Xevi del Museu de la Mediterrània, tot un enamorat de la zona, vam començar "l'escalada" fent petites, però, agraïdes aturades per escoltar les principals característiques de la flora i la fauna del Montgrí. Qui coneix aquesta planta? ens preguntava en Xevi i, tot seguit, una descripció exhaustiva ens servia per conèixer les formes, colors, olors i propietats d'aquelles plantes. Pas a pas, el grup de primer i segon de Turisme de l'institut palafrugellenc avançàvem cap al cim amb aquella empenta que et dóna veure cada vegada més a prop el castell. A punt de fer l'atac, utilitzant l'argot muntanyenc, vam tenir el privilegi d'observar unes simpàtiques cabres salvatges, una excel·lent notícia que ha de servir-nos a tots per a conscienciar-nos que la preservació del medi ambient i dels animals autòctons d'una zona, poden resultar un potencial turístic de primer ordre per a motivar al visitant l'interès de conèixer, en aquest cas, el Montgrí. Després de deixar enrere unes petites capelles vam arribar a un coll de muntanya on s'hi troba la Creu de Santa Caterina, un bon lloc per fer-hi un descans i unes quantes fotografies, tot plegat, un preàmbul i una primera victòria per agafar forces de cares al tram més complicat de muntanya. D'immediat, un munt de ziga-zagues per un camí costerut, estret i rocós ens esperava per conquerir la fortalesa. A l'interior del castell, una escala de cargol situada en una de les torres ens va permetre pujar un xic més amunt i gaudir d'unes vistes meravelloses de la plana de l'Empordà mentre en Xevi, encara amb un alè admirable i sense oferir símptomes de cansament, ens explicava històries fascinants com els saquejos dels pirates o les rivalitats entre el rei Jaume II i els comptes d'Empúries en les inacabables, com encara succeïx avui dia, lluites pel poder. Paisatgísticament, cadascuna de les quatre torres ens oferia una perspectiva diferent, però, igualment fantàstica d'un bocí de Catalunya anomenat Empordà, en definitiva, una excursió que com a estudiants de Turisme, ens va ajudar a conèixer i estimar més el nostre territori.

399 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Trip to Ireland

Enviat per mcolomer el Dissabte, 17 de Desembre de 2016 a les 10:21

Informacions

 

El dijous 15 de desembre els alumnes de 4t d’ESO i primer de batxillerat gaudeixen d’una actuació de música i dansa irlandesa a càrrec del grup “Los Stompers”. Es tracta d’una activitat on els alumnes contesten un petit qüestionari, segueixen les lletres i participen en cançons i balls.
 

288 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Xerrada als alumnes de 2n Batxillerat

Enviat per mcolomer el Dilluns, 12 de Desembre de 2016 a les 17:31

Informacions

 

 Els alumnes de 2n de batxillerat assisteixen, divendres 9 de desembre, a la xerrada de la Mar Casariego, antiga alumna del nostre centre i participant de l'organització SEA SHEPHERD. Ens explica els diferents projectes d'aquesta organització, que s'encarrega de la conservació de la vida marina. Ens parla en concret de la "Operation Milagro", que té com a objectiu salvar la "vaquita marina". un cetaci que només es troba al golf de Califòrnia.
 

 

307 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Visita a la Oficina de Turisme de Palafrugell.

Enviat per mcolomer el Dimecres, 30 de Novembre de 2016 a les 17:34

Informacions

 

El dimecres 16 de novembre de 2017, els alumnes del Cicle Superior de Guia, Assistències i Informació Turística tenen el privilegi de visitar l’Oficina de Turisme de Palafrugell. L'experiència és molt enriquidora i reben un tracte molt agradable per part de les treballadores: Sophie, Clàudia i Ferni. També, reben molta informació que els serà molt útil pels seus estudis. Des de aquí, fem un agraïment a l’Oficina de Turisme de Palafrugell per aquesta dedicació que ens presten.
 


 

395 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Visita al Caixa Fòrum del alumnes CFGS d'Administració i Finances

Enviat per mcolomer el Divendres, 25 de Novembre de 2016 a les 18:12

Informacions

 

El dia 24 de novembre els alumnes de 1r i 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances;, en el marc del mòdul de Recursos Humans i Responsabilitat Social Corporativa, visiten el Caixa Fòrum de Girona per veure l’exposició “My World. Reptes per un món millor”, que reflecteix els principals reptes als que s’enfrontarà la humanitat en els propers anys per contribuir a millorar la vida de les persones i protegir el planeta. L’exposició s’ha fet amb la col·laboració de la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides.  
 
Per completar la visita gaudeixen de l’exposició “Gènesi. Sebastião Salgado”. Les fotografies de "Gènesi" presenten paisatges, animals i persones allunyades del món modern i aspiren a revelar la bellesa d’aquestes zones i representen un homenatge a la fragilitat d'un planeta que tots tenim el deure de protegir.

 

381 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Setmana de la ciència

Enviat per mcolomer el Dijous, 17 de Novembre de 2016 a les 10:43

Informacions

 

El dia 16 de novembre, a les 11:30 h, tots els nostres alumnes de batxillerat assisteixen a la videoconferència, organitzada pel Departament d'Ensenyament, intitulada La genètica que et menges; del laboratori a l'aula. La conferència va a càrrec de Maria José Aranza, investigadora de l'IRTA al Centre de Recerca Agrigenòmica de Bellaterra (CRAG) i està dedicada a explicar com funciona el procés de millora de varietats vegetals i com els científics i científiques ajuden a obtenir noves varietats.

 

350 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Un alumne de l'INS Baix Empordà guanya el concurs europeu "Jóvenes valores en la cocina"

Enviat per Noèlia el Dimecres, 16 de Novembre de 2016 a les 07:18

Informacions

 

David Martí Aupí, alumne de la primera promoció del CFGS en formació DUAL de direcció de cuina, ha guanyat el concurs europeu "Jóvenes valores en la cocina", organitzat pel Basque Culinary Center i DSS2016 eu. Aquest concurs està destinat a joves cuiners perquè puguin portar a terme les seves propostes gastronòmiques diferencials i posar-les en pràctica en un restaurant pop-up en el mateix Basque Culinary Center. La originalitat, la innovació i la creativitat es posen de manifest en el concurs i en el producte generat.

Aquest alumne ja es troba engegant el projecte al País Basc i estarà en tot moment recolzat pel professorat del centre. L'estada li permetrà mostrar de forma real les il·lusions de tot un llarg període d'aprenentatge.

 
 

Podeu veure la notícia emesa per TV3 al Telenotícies comarques en el següent enllaç: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/un-estudiant-de-palafrugell-guanya-un-premi-europeu/video/5633445/

 

356 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Enviat per Noèlia el Dilluns, 07 de Novembre de 2016 a les 09:02

Informacions

 

Us comuniquem que a partir d'avui dia 7 de novembre, iniciem el procés de renovació del Consell Escolar de l’INS Baix Empordà, que haurà de quedar constituït abans del dia 22 de desembre de 2016.

Les dates principals d'aquest procés són les següents:

  • del 7 al 18 de novembre: termini presentació de candidatures
  • 28 de novembre: eleccions dels sectors ALUMNAT i PAS
  • 29 de novembre: eleccions dels sectors PARES/MARES
  • 30 de novembre: eleccions PROFESSORAT

359 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

L'INS Baix Empordà a les jornades "Noves tendències en el turisme"

Enviat per mcolomer el Dimecres, 26 de Octubre de 2016 a les 14:22

Informacions

 

Els alumnes del CFGS de Guia, informació i Assistències Turístiques de l'INS Baix Empordà de Palafrugell van participar activament en la primera edició d'unes jornades formatives ideades amb la finalitat de saber cap a on es dirigeix el model turístic actual i quines poden ser les noves demandes d'uns clients àvids de quelcom més que el binomi sol i platja.
 

472 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

Servei d’Alumnes de l’INS Baix Empordà

Enviat per mcolomer el Dissabte, 15 de Octubre de 2016 a les 07:04

Informacions

 

Els alumnes de cicles de cuina, pastisseria i  serveis en restauració i PTT de cuina de l'INS Baix Empordà, serveixen l'esmorzar i dinar del XIV Simposi de l'Asociación de Museos del Vino de España celebrat al Museu del suro de Plafrugell entre el 5 i el 7 d'octubre.

 

 

 

558 lectures Notícia completa Pàgina per imprimir Crea un document PDF

<   123456789101112131415161718192021222324   >

 
 
Web creada amb PostNuke - Av. Corts Catalanes s/n - 17200 Palafrugell - Tel 972 300323 - Contacteu amb el centre